Gemeente Lelystad

NK Veldloop in Lelystad levert 6.800 euro op voor Astma Fonds

Vrijdag 25 maart 2011
Wethouder Willem de Jager schrijft de opbrengst van de NK Veldloop op een grote cheque

De BMC NK Veldloop voor gemeenteambtenaren heeft voor het Astma Fonds 6.800 euro opgeleverd. Het Medisch Centrum Zuiderzee in Lelystad krijgt van dat bedrag een speciale fiets- en loopband, zodat kinderen met astma ook in het ziekenhuis kunnen (leren) bewegen.

Uitreiking cheque

Burgemeester Horselenberg en wethouder De Jager van Lelystad maakten het bedrag aan het einde van de veldloopdag bekend en reikten de bijbehorende cheque uit aan Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds.

170.000 kinderen met astma

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma of COPD. Van hen zijn ongeveer 170.000 nog kind. Astma is onder kinderen de meest voorkomende chronische ziekte. Het Astma Fonds besteedt de opbrengst van het sportevenement onder meer aan een speciale fiets- en loopband voor de kinderafdeling van het MC Zuiderzee in Lelystad. "In hun behandeling speelt bewegen een hoofdrol, ook in het ziekenhuis," zegt kinderlongarts Winfried Hofstra.

Steun is geweldig

`Lelystad geeft lucht' is sinds kort de slogan van Lelystad. "Niemand kan zonder lucht of gezonde longen", zegt Michael Rutgers, directeur van het Astma Fonds, tevens lid van het comité van aanbeveling van het sportevenement. "Deze steun is geweldig, in onze strijd tegen longziekten. We werken er hard aan dat ieders longen gezond blijven en we komen op voor mensen met een chronische longziekte."

Werving en donaties

Het Astma Fonds was tijdens de veldloop op het terrein opvallend aanwezig met voorlichting, uitleg en collectebussen - een vroege voorloper van de collecteweek van het Astma Fonds van 9 t/m 14 mei. Het leverde het Astma Fonds nog een extra bedrag 136 euro op. Ja