Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 25-03-2011

Verdachten heling aangehouden

AMERSFOORT Op basis van uitgebreid onderzoek heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen. Een 55-jarige Amersfoorter is hoofdverdachte. Hij wordt verdacht van het kopen en verkopen van gestolen goederen en handel in valse merkkleding. De 32-jarige vrouw uit Enschede en een 40-jarige man uit Amsterdam werden betrapt op het kopen van gestolen danwel vervalste goederen bij de Amersfoorter.

Op grond van tips startte de recherche in Amersfoort in samenwerking met de wijkagent van de wijk Zielhorst met een onderzoek naar de handel en wandel van de Amersfoorter. In die periode werd de vrouw uit Enschede aangehouden. Zij zou goederen bij de Amersfoorter gekocht hebben die gestolen waren bij een woninginbraak aan de Vermeerstraat eind 2009 en een inbraak bij een school aan de Dierenriem begin 2010. De vrouw legde een bekennende verklaring af.

Op 22 februari 2011 werd een postactie gehouden rondom de woning van de verdachte. Hierbij werd een koper de 40-jarige Amsterdammer onderschept na een bezoek aan de woning van de Amersfoorter. Hij bleek in het bezit te zijn van vervalste merkkleding en schoenen. Hij legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Diezelfde dag werd een uitgebreide zoeking gehouden in de woning van de 55-jarige verdachte. Hierbij werden een partij vervalste merkkleding en schoenen, mobiele telefoons en toebehoren, laptops, computeronderdelen, sieraden, horloges, cosmetica, oude munten en cash geld aangetroffen. Alles is in beslag genomen. De man werd aangehouden en legde deels een bekennende verklaring af.

Deze week zal de politie het onderzoeksdossier afronden en overdragen aan het openbaar ministerie voor verdere behandeling.

Gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 31-jarige man uit Soest is op donderdag 24 maart gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 25-jarige vrouw uit Amersfoort.

De vrouw verleende rond 17.45 uur op de kruising van de Computerweg/Beeldschermweg geen voorrang aan de Soestenaar, waardoor beide autos met elkaar in botsing kwamen. Bij die aanrijding raakte de man gewond. Omdat de man nekklachten had, heeft een hulpvaardige omstander de nek van het slachtoffer stabiel gehouden. Toen ambulancepersoneel ter plaatse was, werd besloten het dak van de auto eraf te halen. De brandweer was met meerdere voertuigen snel ter plaatse, waarna de man werd bevrijd en kon worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

HOOGLAND De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 25 maart een 29-jarige man uit Maartensdijk aangehouden die te veel drank op had. Bij zijn aanhouding bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben.

De Maartensdijker werd om 03.00 uur op de Bunschoterstraat aan de kant gezet, omdat agenten het vermoeden hadden dat de man te veel gedronken had. Bij de blaastest bleek dat inderdaad het geval. Ook kon de man geen rijbewijs laten zien. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar was het resultaat na de ademanalyse 365 ug/l. Toen hem werd gevraagd naar zijn rijbewijs verklaarde de man gewoon een geldig rijbewijs te hebben, waarop agenten dat in het systeem controleerden. Daaruit bleek dat het rijbewijs van de verdachte in 2010 ongeldig was verklaard. Omdat hij bij hoog en laag bleef beweren gewoon een rijbewijs te hebben, kreeg hij de kans op die op vrijdag 25 maart te komen laten zien op het politiebureau (resultaat nog onbekend). De man kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed. Vermoedelijk komt daar nog een bij voor rijden zonder rijbewijs.

Taxicontrole

AMERSFOORT Bij een taxicontrole op verschillende locaties op donderdag 24 maart, heeft de politie in totaal 13 processen-verbaal uitgedeeld.

De controle werd uitgevoerd op de Ursulineweg, Miereveldstraat, Belgenlaan en Stationsplein. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor onder andere: niet kunnen tonen van het rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen laten zien van het kentekenbewijs en het vervoeren van te veel personen.