Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal teveel alcohol

Nijmegen, Kerkdriel, 25-03-2011 o Donderdagavond en nacht hielden politieagenten in Nijmegen en Kerkdriel twee automobilisten aan op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Eén van de automobilisten bleek een beginnend bestuurder te zijn.

Rond 20.15 uur controleerden agenten op de Waalbrug een 37-jarige bestuurder uit Nijmegen. Uit een blaastest werd duidelijk dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De ademanalyse gaf een uitslag van 395 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen.

Op de Teisterbandstraat in Kerkdriel werd rond 01.00 uur een blaastest afgenomen bij een 22-jarige beginnend bestuurder uit Rossum. De blaastest gaf voldoende aanleiding om de bestuurder mee te nemen naar het politiebureau. Daar blies de man 160 ugl, terwijl 95 ugl voor de categorie bestuurder wettelijk is toegestaan. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

(10)

Laatst gewijzigd 25-03-2011 11:35 | © Regio Gelderland-Zuid |