Politie Hollands Midden

Gouda - Snelheidscontrole

Snelheidscontrole, 25-03-2011 o De politie heeft donderdag 24 maart een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Goudse Houtsingel.

De maximum snelheid daar is 50 km/uur. De controle vond plaats tussen 15.30 en 21.30 uur. Het aantal overtreders was slechts 8. Allen reden met een snelheid van 75 km of hoger. De hoogst gemeten snelheid betrof 90 km/u.

Verderop heeft een radarwagen gecontroleerd op snelheid op de Thorbeckelaan. Ook op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. De radarwagen stond ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats. De controle vond plaats tussen 16.05 en 21.30 uur. Het aantal passanten bedroeg 2.354, het aantal overtreders 79. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Deze snelheid is gemeten terwijl het voertuig zich op de voetgangersoversteekplaats bevond.

Snelheid binnen de bebouwde kom In de bebouwde kom ben je niet alleen. Fietser, voetgangers, spelende kinderen zijn kwetsbaar. Als automobilist ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers. Hou je daarom altijd aan de snelheidslimiet in de bebouwde kom: 30 en 50 km. Veilig thuiskomen, heb je zelf in de hand.