Politiebond ACP

Extra data ABP pensioenspreekuren

Er zijn een aantal extra data voor de ABP pensioenspreekuren voor ACP-leden ingepland in de maanden mei en juni. De bijeenkomsten raken vaak op zeer korte termijn volgeboekt, dus snelheid is geboden. Tijdens een ABP pensioenspreekuur geeft een pensioenspecialist van het pensioenfonds ABP informatie over jouw persoonlijke pensioensituatie, waardeoverdracht, de gevolgen van stoppen met werken of uitleg over 'Mijn ABP'.

Het pensioen is in grote lijnen door het ABP geregeld, maar er zijn ook individuele keuzes te maken. Wanneer je stopt met werken bijvoorbeeld. Of je helemaal stopt of minder gaat werken. Of je jouw nabestaandenpensioen wilt inruilen voor een hoger ouderdomspensioen. Keuzes maken over pensioen blijkt echter voor veel mensen een ingewikkelde taak. Met een beetje hulp worden die keuzes makkelijker gemaakt.

Mijn ABP

Het ABP verzorgt in ieder geval elk jaar voor al haar deelnemers een pensioenoverzicht. Het persoonlijk digitaal dossier, `Mijn ABP' op www.abp.nl, sluit daarbij aan. Je kunt daar zelf allerlei berekeningen maken. Daarnaast kunnen deelnemers bellen met de klantenservice van het ABP of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Data pensioenspreekuren

Tijdens een persoonlijk gesprek bekijk je samen met een pensioenspecialist van het ABP jouw pensioensituatie. Hoe staat jouw inkomen er voor als je straks wilt stoppen met werken? Of als je arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan jouw nabestaanden er voor als je zou overlijden? ACP-leden kunnen met al hun vragen over pensioen (en ook levensloop) nog op meerdere dagen in mei en juni terecht bij de specialisten van het ABP.

Pensioen- en levensloopvragen

Naast de pensioenvragen, kun je ook vragen stellen over jouw levensloop. Hiervoor dien je wel jouw account inloggegevens en/of uw Inkomensvooruitblik mee te nemen. De ACP hoopt dat de tekst en uitleg die je dan krijgt beter inzicht geeft over o.a. de financiering bij eerder uittreden dan 65 jaar. Het gesprek duurt ongeveer een half uur en vindt plaats op het bondskantoor van de ACP in Leusden. Samen met de pensioenspecialist van het ABP kun je ook inloggen in `Mijn ABP'. Voorafgaand of na het gesprek kun je eventueel nog vragen stellen aan een belangenbehartiger van de ACP.

Wensen

De ACP raadt haar leden aan om voorafgaand aan de afspraak alvast na te denken over wat ze willen bespreken. Bekijk bijvoorbeeld jouw meest recente pensioenoverzicht of ga eens naar `Mijn ABP'. Wat zijn jouw wensen rond jouw pensioen? Tip: neem je laatste pensioenoverzicht en salarisstrook mee naar het gesprek.

Aanmelden

Wil jij een persoonlijk gesprek over jouw pensioen of levensloop? Klik hier om je aan te melden.

---

25/03/11 09:05

---