Gemeente Het Bildt


Succesvolle uitvoering millenniumcampagne 2010

25-03-2011 11:32

Gemeente het Bildt heeft het eerste volledige jaar als Millenniumgemeente succesvol afgesloten.

In 2011 mag het zich bovendien opnieuw inspirerende Fairtrade gemeente noemen. In totaal zijn 58 projecten uitgevoerd, gericht op duurzaamheid en eerlijke handel. Bijvoorbeeld de inzameling van 42.000 kilo kleding en textiel. De opbrengst komt ten goede aan projecten in ontwikkelingslanden.

Ook stelde de gemeente een lening van EUR 250.000 beschikbaar aan het Oikocredit fonds. Kleine ondernemers uit ontwikkelingslanden kunnen hier onder eerlijke voorwaarden een microkrediet afsluiten.

De werkgroep Fairtrade in het Bildt stimuleert ondernemers tot duurzame bedrijfsvoering. Meer dan 40 verschillende organisaties voeren het predikaat Fairtrade. Het bewust maken van het (maatschappelijk) belang van duurzaamheid, hulp en eerlijke handel. Dat is wat gemeente het Bildt wil uitdragen. De Fairtrade website en diverse publicaties over duurzame initiatieven dragen hieraan bij.

Een overzicht van alle projecten is opgenomen in het Jaarverslag Millenniumgemeente 2010. Wilt u meer weten over het jaarverslag 2010 of over de millenniumcampagne? Download dan hier het jaarverslag of ook eens op www.millenniumgemeente.nl

---