Gemeente Hoogeveen

Hoeveel ruimte neemt het college van B&W in op aarde?

25 maart 2011 - Hoeveel ruimte nemen wij in op aarde? De mondiale voetafdruk is het aantal hectaren van de aarde dat nodig is om in de behoeften van één persoon te voorzien. Het is de voetafdruk die iemand op aarde achterlaat.
De gemiddelde voetafdruk van een Nederlander is 6,2 hectare. Voor elke aardbewoner is slechts 1,8 hectare beschikbaar. Hoe groot is de ruimte die wij innemen op aarde? De leden van het college van B&W vullen op 29 maart de vragenlijst in die antwoord geeft op deze vraag. Burgemeester Karel Loohuis: "We zijn ons vaak wel bewust van de kwetsbaarheid van de aarde maar staan er tegelijkertijd nauwelijks bij stil dat onze levensstijl ook veel vraagt van diezelfde aarde. Ik denk dat het invullen van deze vragenlijst een goede eye opener kan zijn en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat."

Stichting Hoogeveen Millenniumgemeente

Het initiatief voor het bepalen van de voetafdruk, komt van de stichting Hoogeveen Millenniumgemeente. "We hebben vijf VWO leerlingen van RSG Wolfsbos gevraagd om mee te denken over acties rondom het thema duurzaamheid. Vorig jaar hebben ze namelijk een aantal prachtige projecten gepresenteerd over duurzaamheid; dat was voor ons reden om in gesprek te gaan. Het maken van een voetafdruk is een van de acties", vertelt Annemarie Resink van de stichting. De scholieren willen graag dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente de vragenlijst invullen en zich daarmee bewust worden van het beslag dat ze leggen op aarde en na gaan denken over meer duurzaam leven.

Check voor info ook www.duurzaamheidinactie.nl.