Watersportverbond - KNWV

Vaarroute App verkrijgbaar voor de Randmeren!

vrijdag 25 maart 2011

De eerste App voor op de Randmeren is ontwikkeld door AbelLife in opdracht van Havenkring Randmeren en Nort Flevoland. De App geeft informatie over bijvoorbeeld het landschap, de dieren die er voorkomen, architectuur, watermanagement, geschiedenis en cultuur. Hierdoor wordt varen op de Randmeren een bijzondere belevenis.

App âRandmeren en meerâ¦â
Basisgedachte is de toerist het gebied beter te laten beleven en ontdekken. AbelLife vertelt graag de minder bekende verhalen waardoor de informatie vaak onverwacht en verrassend is. Zoals tips over het onbewoonde eiland met BBQ-plek, het hippe strandpaviljoen en âDrijf in bioscoopâ. Filmpjes laten zien hoe het er, bijvoorbeeld vroeger op die plek aan toe ging.

Geografische kaart
De geografische kaart van de regio is de basis van de App âRandmeren en meerâ¦.â. Tijdens het varen beweegt de kaart mee. Symbolen markeren de bezienswaardigheden en geven de aanwezige informatie in tekst, beeld, audio en zelfs video. De informatie verschijnt alleen als je er om vraagt.

Downloaden
De digitale vaarroute is vanaf nu als App voor de iPhone te downloaden via iTunes of www.Abellife.nl. Binnenkort ook voor Android en de Blackberry. De App kost â¬3,99 en werkt 100% offline, er zijn daardoor geen bijkomende telecomkosten.

De Randmeren
De Randmeren vormen het grootste ononderbroken vaargebied van
Nederland. De Randmeren vormen een verbinding tussen het oude en nieuwe land van Flevoland, de Veluwe en ât Gooi en Eemland. Ook hebben de Randmeren tal van eilanden die uitstekend voor dagrecreatie in aanmerking komen. Een tocht over de Randmeren biedt dagelijks een fantastisch en vernieuwend decor. Over dit vaargebied zijn tal van unieke verhalen te vertellen maar er zijn ook veel bijzondere tips en bezienswaardigheden. En deze zijn allemaal terug te vinden in de App âRandmeren en meerâ¦â.