Universiteit van Amsterdam

Onderzoek

Onderzoekszwaartepunten

Gepubliceerd op 22 juli 2009

Onderzoekszwaartepunten van de UvA

De UvA is een onderzoeksuniversiteit van uitstekende kwaliteit. Om deze positie te handhaven en te vergroten heeft de universiteit vijftien terreinen benoemd die ze actief wil steunen in de verdere ontwikkeling, zogenaamde onderzoekszwaartepunten.
Voorkant Onderzoekszwaartepunten publicatie

Deze onderzoekszwaartepunten behoren tot het beste wat de UvA te bieden heeft en zijn internationaal toonaangevend. De onderzoeksinstituten die deze programma's voeren zijn succesvol, verwerven externe subsidies en trekken gerenommeerde onderzoekers en studenten aan.

Een kwart van het onderzoek dat aan de universiteit wordt uitgevoerd, valt onder de zwaartepunten. Het overige - vaak zeer waardevolle - onderzoek behoort niet tot die categorie. Op deze manier wil de UvA in tijden waarin de financiële middelen beperkt zijn en eerder af- dan toenemen excellent onderzoek veilig stellen en stimuleren.

Hieronder ziet u een overzicht van al onze onderzoekszwaartepunten. Via de verwijzingen kunt u meer informatie vinden over de betrokken faculteit(en) en de inhoud van het onderzoek.

Bijlagen

Research Priority Areas