Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-03-2011

Bromfietser aangehouden na aanrijden agent

BREDA: Bij een ongeval raakte donderdagmiddag een politieagent gewond. Twee bikeragenten gaven een bromfietser een stopteken, maar de man reed door en reed een van de agenten kwam ten val. Hij hield kneuzingen en zwellingen aan zijn been over. De bromfietser is aangehouden.

De politie hield donderdag om 16.20 uur een 25-jarige inwoner van Breda aan voor zware mishandeling. Twee bikers van de politie reden
donderdagmiddag over de Burgtsedreef in de richting van winkelcentrum het Heksenwiel. De agenten zagen een bromfietser komen uit een zandpad wat uitkomt op de Burgtsedreef. De bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. De bestuurder droeg ook geen helm.
De agenten gaven de man meerdere keren een stopteken en riepen naar hem dat hij moest stoppen. De bestuurder minderde geen vaart, week niet direct uit en reed in op de bikers. Een van hen werd geraakt en kwam ten val. Hij greep de bromfietser vast en de man werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verklaarde de man dat hij niet expres op de agenten was in gereden. De remmen van de bromfiets zouden het niet hebben gedaan. De agent moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft meerdere kneuzingen aan zijn been en een gezwollen knie. Door de zwelling kon niet worden vastgesteld of de knie van binnen ook beschadigd is. Van hem is aangifte opgenomen.
Forensisch technisch onderzoek heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval.
De verdachte is in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Tweede aanhouding voor mishandeling in cafetaria

BREDA: De politie hield donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Breda aan voor betrokkenheid bij de mishandeling van een cafetaria-eigenaar aan de Heksenwaag.
Dinsdag werd al een 17-jarige jongen aangehouden en in verzekering gesteld voor de mishandeling. Ook de tweede verdachte die donderdag werd aangehouden is in verzekering gesteld.

Op 30 december van vorig jaar liet het slachtoffer rond 22.00 uur een groepen jongeren zijn zaak binnen. Een van hen klaagde over zijn bestelling. Toen de eigenaar hier niet op in ging werd hij in het gezicht geslagen, waardoor zijn bril op de grond viel en beschadigde. Hij hield zwellingen in het gezicht over en deed aangifte. De politie onderzoekt de zaak verder.

Jongen aangehouden voor diefstal van telefoon

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda is donderdagavond in de Park Valkenberg aangehouden voor diefstal van een telefoon. De 14-jarige gedupeerde was met een vriend in de Karnemelkstraat toen de vriend met een groepje jongeren begon te praten, die hij blijkbaar kende. Op een bepaald moment rende de vriend weg en werd om de telefoon van de 14-jarige gevraagd en deze werd meegenomen. De gedupeerde alarmeerde de politie.
Deze zocht naar de verdachte aan de hand van een signalement. De politie kon de 17-jarige aanhouden en stelde hem in verzekering. De telefoon is inmiddels geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Van hem is aangifte opgenomen.

Veelpleger probeert kleding te stelen

BREDA: Een winkelier in de Ginnekenstraat betrapte donderdagavond een winkeldief. De man had de beveiliging van de kleding onklaar gemaakt en had de kleding vervolgens onder zijn eigen kleding verstopt. De medewerker van de winkel pakte de man bij zijn kleding, waarna de dief snel zijn jas uittrok en richting de uitgang rende. De winkelier kon de man bij de deur weer in de kraag grijpen, waarbij de twee ten val kwamen. Een getuige schoot de winkelier te hulp om de winkeldief onder controle te houden tot de komst van de politie. Deze hield de 30-jarige Pool met onbekende woon- of verblijfplaats aan. Na zijn aanhouding beledigde hij agenten. De man, die te boek staat als veelpleger, is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersber

Laatst gewijzigd 25-03-2011 13:35 | © Regio Midden en West Brabant |