Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 25 maart

Alkmaar, 25-03-2011 o 14.00 uur

Overval op woning

Den Helder, donderdag 24 maart

Donderdagavond werd een woning aan de Klipperstraat overvallen. Rond 21.30 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed de voordeur open waarop er zes mannen de woning binnen drongen. Zij gingen rondom de 69-jarige bewoner staan die in de woonkamer was. De mannen gaven aan dat zij geld wilden. Een van hen hield een mes op het been van de bewoner. Zijn kleding werd doorzocht en zijn portemonnee werd afgenomen. Ook de bewoonster moest haar portemonnee afgeven. Hierna vluchtten de mannen de woning uit via de achterdeur. Zij klommen over de schutting en renden in de richting van de Kotterstraat.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Klipperstraat donderdagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mishandeling man

Koedijk, donderdag 24 maart

Een 81-jarige man werd donderdagmiddag rond 15.00 uur mishandeld in zijn woning aan De Landman. De bewoner stond in de keuken toen de deurbel ging. Op het moment dat hij de voordeur open wilde doen werd deze meteen naar binnen geduwd. Er kwamen twee jongens binnen die de man een vuistslag in zijn gezicht gaven en schopten hem. Hij viel op de grond en kreeg toen nog enkele schoppen en slagen. Hierna gingen de jongens weer weg.

Rijden onder invloed van drugs

Den Helder, donderdag 24 maart

Een 36-jarige man uit Den Helder werd donderdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden op de Dommelstraat. Een politiebiker rook een hennepgeur toen een auto hem passeerde. Hij gaf de bestuurder een stopteken en zag dat de man een joint in zijn hand had. De man werd hierop aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 24 maart

Op de Pettemerstraat werden donderdagmiddag van 14.30 tot 18.00 uur bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden er 84 bromfietsen gecontroleerd op de rollentestbank. Er werden 22 overtredingen van de constructiesnelheid geconstateerd. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 80 km/u. Van vier bestuurders werd het kentekenbewijs ingevorderd. Een bestuurder kreeg een boete voor het rijden zonder helm.

Gestolen Taxi

Heerhugowaard, donderdag 24 maart

Een 28-jarige man uit Alkmaar werd donderdagmiddag rond 17.55 uur aangehouden op de Overtoom aangehouden. De politie kreeg een melding dat er bij een bedrijf een gestolen auto te koop aan werd geboden. Het bleek om een taxi te gaan die de dag ervoor gestolen was. De politie kon de verkoper van de taxi in het bedrijf aanhouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Auto op de kop in de sloot

Oudesluis, donderdag 24 maart

Een 32-jarige automobilist uit Wieringerwaard kwam donderdagavond rond 19.00 uur met zijn auto op zn kop in de Groote Sloot terecht. De bestuurder wist zelf uit de auto te klimmen. De man werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht later op de avond naar huis. Er werd bloed afgenomen om vast te stellen of er alcohol in het spel was.

Rijden onder invloed

Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Het rijden onder invloed is dan ook een misdrijf. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles maar vooral ook tijdens reguliere surveillances en in het weekend op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Alkmaar, donderdag 24 maart

Donderdag werd rond middernacht werd een 80-jarige automobiliste aangehouden op de Aert de Gelderlaan. Agenten zagen de vrouw op de A9 rijden. Zij vertoonde erg opmerkelijk weggedrag. De agenten gaven haar een stopteken. De vrouw had dit niet door, ook niet toen de agenten haar aandacht probeerden te trekken door slingerend met de politieauto voor haar te rijden. Uiteindelijk had zij op de Aert de Gelderlaan in de gaten dat zij moest stoppen. De vrouw moest blazen. Dit lukte echter bij herhaling niet. De vrouw was erg onvast ter been en sprak met dubbele tong. Zij moest mee naar het politiebureau waar bloed van haar werd afgenomen. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Enhuizen, vrijdag 25 maart

Vrijdagmorgen rond 01.00 uur controleerde de politie op de Zwaluwweg in Enkhuizen een 19-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto. De beginnend bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 360 ug/l. Dat is vier maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Fietser gewond bij aanrijding

Zuidschermer, donderdag 24 maart

Een 61-jarige fietser uit Heenskerk raakte donderdagmiddag rond 14.30 uur gewond bij een aanrijding op de Westdijk. Een 57-jarige man uit Akersloot reed vanaf een afrit van een woning achteruit met zijn bestelbus. Hij zag echter de wielrenner niet aankomen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Heling fiets

Den Helder, vrijdag 25 maart

Een 18-jarige man uit Den Helder werd vrijdagochtend aangehouden op de Drs. F. Bijlweg. Een agent zag drie fietsers naderen. Een van de fietsen was niet voorzien van een spaakslot. De 18-jarige fietser werd aangesproken. Hij gaf aan zijn slot te hebben doorgezaagd omdat hij zijn fietssleutel kwijt was. De damesfiets bleek bij navraag van het framenummer gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.