Politie Gelderland-Midden

Automobilist rijdt door na aanrijding meisjes (8 en 9)
Publicatiedatum: 25-3-2011 13:51:06

BARNEVELD - De politie in Barneveld is op zoek naar een nog onbekende automobilist die afgelopen woensdagmiddag 23 maart op de Oldenbarnevelderweg twee meisjes van 8 en 9 jaar aanreed en doorreed zonder zich verder om hen te bekommeren. Een van de meisjes raakte lichtgewond, van beiden raakte de fiets beschadigd.

De ouders van de meisjes meldden zich donderdag 24 maar voor het doen van aangifte. De meisjes reden die woensdag omstreeks half twee over de Oldenbarnevelderweg naast elkaar vanaf de Kallenbroekerweg richting Plantagelaan. Ter hoogte van het Lodenstein College kwam een auto achterop rijden van waaruit harde muziek gespeeld werd. In het voorbijgaan raakte de auto een van de meisjes, waardoor beide meisjes kwamen te vallen. De bestuurder reed door zonder zich bekend te maken in de richting Plantagelaan.

Pick-up
Volgens de slachtoffers ging het om een zeegroene bestelauto, pick-up model, waarvan het kenteken begon met de letter `F'. De bestuurder was een blanke man van ongeveer 25 jaar met bruin haar een koptelefoon op zijn hoofd. Ook zou de man een stoppelbaard hebben. Het achtjarige meisje had als gevolg van de aanrijding letsel aan haar knieën en gezicht, de ander mankeerde niets. Getuigen, die iets van het ongeval hebben gezien of die in de omschrijving de bestuurder herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Barneveld op telefoonnummer 0900-8844.
(2011034271-pk)