Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerders werken mee aan Park Palenstein

Zoetermeer krijgt er een mooi park bij. Het park, nabij het centrum en de wijk Palenstein, wordt ontworpen met inbreng van Zoetermeerders. De bewoners konden hierover meedenken tijdens een ontwerpavond. Ruim 40 Zoetermeerders kwamen bijeen in het CKC om ontwerprichtingen en ideeën te maken voor Park Palenstein.
Het bleek een vruchtbare avond. Deelnemers ontwierpen onder andere slimme routes door het park en onderzochten geschikte locaties voor voorzieningen. Er is een leuk filmpje van de avond gemaakt. Dit is op youtube te zien.

De gemeente werkt de ontwerprichtingen uit tot een schetsontwerp dat op 13 april wordt gepresenteerd in Castellum Palensteyn. Het park komt er al snel. In 2012 gaat de schop in de grond.

Groen knooppunt
Park Palenstein wordt een belangrijk knooppunt naar centrale voorzieningen in Zoetermeer. Op nog geen drie minuten van het park liggen de Dorpsstraat, het CKC, Palenstein, het Stadshart, de markt en de Dobbe. De gemeente wil van deze unieke locatie een aantrekkelijk park maken voor alle Zoetermeerders.

Kijk voor een filmimpressie van de avond op www.youtube.com. Algemene informatie staat op www.palensteinvernieuwt.nl.