Trots op Nederland

Nieuws

25 mrt 2011 | Trots in coalitie Alkmaar!

Wij schreven het al: Trots op Nederland Alkmaar is klaar voor de Alkmaarse lente!

Trots op Nederland is onderdeel van het principe akkoord dat afgelopen week werd bereikt tussen de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA), Trots op Nederland, SP, CDA en de VVD.
Alkmaar is daarmee de tweede gemeente in Nederland waar Trots in de coalitie zit en een wethouder mag leveren! De nieuwe coalitie bestaat uit 19 van de in totaal 37 zetels.

De stemming tijdens de onderhandelingsgesprekken was uitstekend. Tijdens de onderhandelingen bleek dat alle partijen echt het beste voor hebben met Alkmaar en elkaar vertrouwen en iets gunnen zonder hun eigen speerpunten uit het oog te verliezen. Zonder inhoudelijk op het principe akkoord in te gaan kunnen wij vertellen dat de fractie van Trots geheel achter het gesloten principe akkoord kan staan.

Vrijdag 25 maart zullen wij dit akkoord voorleggen aan onze achterban. Aangezien het akkoord aansluit bij onze speerpunten verwachten wij dat onze achterban net zo blij zal zijn met het akkoord als de onderhandelaars zelf.

We zien de toekomst voor Alkmaar rooskleurig tegemoet. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de prettige samenwerking die wij hebben mogen ervaren tijdens de gesprekken zal worden voortgezet in de coalitie en het toekomstige college.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar sprak dan ook niet voor niets over het aanbreken van een nieuwe politieke lente in Alkmaar. Over welke "kleur" deze coalitie mee krijgt zei OPA desgevraagd: "Het gaat niet om de kleur maar om de stad. Veelkleurig met een gouden randje".

Na Den Helder wordt Alkmaar de tweede gemeente in Nederland waarbij Trots op Nederland tot de coalitie partijen behoort en een wethouder mag leveren.

Maar hier blijft het niet bij. In de toekomst zullen er ongetwijfeld meer gemeenten zijn waar Trots op Nederland in de coalitie komt. Trots op Nederland is namelijk niet voor niets een partij voor en door de burgers. Van Noord-Holland tot het uiterste puntje van Limburg.