Gemeente Binnenmaas

Dubbel blij met verleende omgevingsvergunning

25-03-2011

Alleen maar blije gezichten op woensdag 30 maart a.s. in de raadzaal van het gemeentehuis van Binnenmaas. Om 14.00 uur overhandigt wethouder Henk van Etten de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de gereformeerde kerk aan de Vlasakker in s-Gravendeel aan de heer A. Langerak namens het college van kerkrentmeesters.

Uitbreiding

Met deze omgevingsvergunning kan de kerk aan de slag met een uitbreiding van een kleine 200 m2, die nodig is om kinderen s zondags op te vangen voor de kindernevendienst en voor andere (jeugd)activiteiten binnen de kerk. Dat zijn echter niet de enige functies van deze uitbreiding. De ruimte, die met de uitbreiding ontstaat kan ook nog door middel van een wand worden opgesplitst in twee aparte ruimten. Door de weeks zal de uitbreiding ook worden gebruikt door de cbs De Bouwsteen, die dringend om extra lesruimte verlegen zit.

Alleen maar winnaars

Alle betrokken partijen zijn verheugd over de manier waarop het ruimtegebrek nu wordt opgelost. Wethouder Van Etten constateert enthousiast dat dit mes aan verschillende kanten snijdt: We zijn blij dat de kerk kan uitbreiden, dat De Bouwsteen extra lesruimte ter beschikking krijgt en voor ons als gemeente is het fijn om zonder problemen een omgevingsvergunning te kunnen verlenen. Hier zijn alleen maar winnaars. Hij prijst daarbij de goede samenwerking tussen de kerkeraad en het schoolbestuur. Het toont, volgens de wethouder, ook aan dat door samenwerking en goede afspraken veel mogelijk is bij het bouwen van nieuwe accomodaties, waaronder schoollokalen.

Eerste oplossing stuitte op weerstand

In eerste instantie is geprobeerd dit probleem op te lossen door een afspraak te maken over mede-gebruik van overtallige leslokalen van obs De Schelf aan de Vlasstraat. Deze oplossing bleek op weerstand te stuiten.