Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 25-03-2011

Bewoner bedreigt medewerkster met ijzeren staaf

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een w0onvoorziening aan de Generaal de Koockstraat een 28-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Een medewerkster van de instelling informeerde de politie en vertelde dat de verdachte, een bewoner, de deur van zijn kamer gebarricadeerd had. Toen zij de kamer in wilde dreigde hij haar te slaan met een ijzeren staaf. Het lukte de agenten zonder geweld de kamer in te komen. Naast de Tilburger lag de staaf en een mes. De man is ingesloten.

Agenten herkennen gestolen auto van woninginbraak

TILBURG - De politie heeft gisterochtend twee Tilburgers van 18 en 20 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van diefstal cq. heling van een gestolen auto. Het tweetal is voor onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten zagen rond 08.30 uur op de Lage Witsiebaan een Golf rijden met daarin twee inzittenden. De agenten herkenden het voertuig als de auto die in het weekend van 18 maart ontvreemd is bij een woninginbraak aan de Zwartvenseweg. Op het parkeerterrein van het Palletplein stopte de auto. Bij het zien van de agenten kozen de inzittenden het hazenpad. Het lukte de politie beide verdachten aan te houden. De eerste in de directe omgeving en de tweede in de Europalaan. De politie onderzoekt of het duo betrokken is bij de woninginbraak.

Politie ontmantelt twee kwekerijen

TILBURG - De politie heeft gisterochtend twee in bedrijf zijnde hennepkwekerijen ontmanteld. De agenten namen poolshoogte in een horecagelegenheid aan de Hoevense Kanaaldijk, nadat medewerkers van het Waterschap gemeld hadden dat in het pand mogelijk een kwekerij aanwezig zou zijn. In de kelder trof de politie in twee aparte ruimtes
kwekerijen aan. In één ruimte huisveste de kwekerij 205 hennepplanten en in de andere groeiden 239 stekjes. Zowel de hennep als de
kweekbenodigdheden is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-03-2011 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |