Gemeente Súdwest Fryslân



Lekker fit in Fryslân afbeelding verschillende sporten

Maar liefst 1160 kinderen uit de regio Bolsward en Workum doen mee aan een sportcursus `Kies voor Lekker Fit! Fryslân'. Alle kinderen hebben via hun school een boekje ontvangen met daarin het aanbod van de sportcursussen. De kinderen kunnen gratis aan één sportcursus meedoen.

De cursussen gaan van start vanaf medio maart. Voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging is dit een unieke kans om kennis te maken met een sportactiviteit. Ook voor kinderen die al lid zijn van een sportvereniging is dit een unieke mogelijkheid om eens iets anders te proberen.

Gevarieerd cursusaanbod
De kinderen van groep 3 t/m 8 konden een keuze maken uit 46 verschillende sportcursussen. Veel belangstelling is er voor de volgende sportcursussen: kitesurfen, tumblingbaan springen, voltige, zeilen, scouting, freerunning en kids kick fun. `Kies voor Lekker Fit! Fryslân' biedt de mogelijkheid kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een sport, hierdoor wordt de stap om lid te worden van een sportvereniging kleiner. Hier spelen de sportverenigingen en andere sportaanbieders een belangrijke, stimulerende rol in.

Lekker fit! Fryslân
Naast dit sportkennismakingsprogramma krijgen de kinderen in de klas en in de gymzaal extra lessen over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes, onder de naam `Lekker Fit! Fryslân'.

Nationaal Actieplan Sport en Bewegen
`Kies voor Lekker fit! Fryslân' is onderdeel van het Nationaal Actieplan Sport en bewegen (NASB) van de gemeente Súdwest Fryslân. Het NASB heeft als doel om mensen (meer) te laten bewegen en om gezonder te leven. De gemeente Súdwest Fryslân organiseert
sportstimuleringsprojecten en activiteiten voor jong tot oud.