Stadsdeel Amsterdam-Noord

Rebel Music Group en Mister Green winnen ondernemersprijs 2010

25 maart 2011

Stadsdeelvoorzitter Rob Post reikte donderdag 24 maart de juryprijs uit aan de meest eigenzinnige ondernemer van Amsterdam-Noord: Rebel Music Group. De ondernemer componeert muziek voor commercials. Martijn van Waveren en zijn collega-componisten gebruiken bij voorkeur zelfgemaakte- en vintage instrumenten. De publieksprijs voor de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer is in de wacht gesleept door Mister Green. Dit bedrijf verkoopt elektrische scooters en auto's aan bedrijven die duurzaam willen ondernemen. Ook hebben zij een netwerk van oplaadpalen door de stad geplaatst en wordt het verbruik van elektriciteit centraal bijgehouden. Beide ondernemingen ontvingen een geldbedrag van 5000 euro.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post, voorzitter van de jury: `Rebel is onderscheidend in zijn bedrijfsvoering. De eigenaar Martijn van Waveren heeft 2 componisten in dienst in plaats dat hij deze inhuurt voor opdrachten. Rebel Music is een parel van Noord met internationale allure. Martijn is specialist in het vervaardigen van eigen instrumenten. Hij zoekt op rommelmarkten naar vintage instrumenten en heeft een orgel dat van zijn oma is geweest die hij gebruikt voor het maken van soundlogo's voor commercials'.

Ook was er dit jaar voor het eerst een publieksprijs voor de maatschappelijk verantwoorde ondernemer. De genomineerden waren het NH Galaxy Hotel, Smederij Goedhart en Mister Green. Van deze bedrijven waren op de website filmpjes te zien en iedereen kon op zijn of haar favoriete ondernemer stemmen. In totaal is er ongeveer 1000 keer gestemd. Het bedrijf met de meeste stemmen werd Mister Green.