Gemeente Helmond


Helmond is Helmondiaal!

Zaterdag 19 maart overhandigde burgemeester Jacobs symbolisch het eerste exemplaar van de Millenniumkrant aan mevrouw Lies van Mierlo.

Zij is van de stichting Helmond - San Marcos. Afgelopen weekeinde werd de Millenniumkrant ook huis-aan-huis in Helmond verspreid. In de Millenniumkrant leest u wat Helmondse organisaties doen om bij te dragen aan de zogenaamde Millenniumdoelen. Dit zijn doelen die Helmond als Millenniumgemeente vóór 2015 wil bereiken.

Videoboodschap

Staatssecretaris Ben Knapen onderstreepte in een videoboodschap het belang van lokale initiatieven op het gebied van de Millenniumdoelen. Hij sprak zijn dank uit voor de inzet en energie waarmee Helmondse organisaties zich inzetten voor het realiseren van de Millenniumdoelen binnen en buiten Helmond.

Millenniumdoelen

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Deze afspraken zijn in 8 doelstellingen vastgelegd. Dit zijn afspraken over bijvoorbeeld het tegen gaan van extreme armoede en het stoppen van de verspreiding van ziektes als aids. Kijk ook op www.millenniumdoelen.nl.

Waardering

Als blijk van waardering kregen de aanwezige vrijwilligers een ster opgespeld door de Willemijn Nieuwenhuis van de Vrijwilligers Centrale Helmond, in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Meer hierover kun je lezen op www.desterrenvan0492.nl

Burgemeester Jacobs reikt de millenniumkrant uit aan mevrouw Lies van Mierlo