Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhoudingen poging straatroven

Hilversum, 25-03-2011 o In het onderzoek naar de pogingen straatroof in Hilversum en s-Graveland heeft de politie Gooi en Vechtstreek twee aanhoudingen verricht; een 18-jarige Hilversummer en een 17-jarige Hilversumse.

In het weekend van 19/20 maart 2011 werd de scooter die bij de pogingen straatroof in Hilversum werd gebruikt, gezien op de Diependaalselaan met twee personen erop. Een van de twee, de Hilversummer, kon direct worden aangehouden, de Hilversumse wist te ontkomen. Zij werd dinsdag 22 maart aangehouden. De Hilversummer werd in de loop van de week heengezonden in verband met het op dat moment ontbreken van voldoende bewijs.

Na verder onderzoek naar de rollen en betrokkenheid van de twee inwoners van Hilversum werd de Hilversummer donderdag 24 maart opnieuw aangehouden. De Hilversummer bekende de pogingen straatroof in Hilversum (zie hieronder) en in s-Graveland. Daar overkwam 17 maart een 63-jarige inwoonster van s-Graveland hetzelfde. Zij fietste over het Zuidereinde toen twee personen op een scooter haar tas die ze achterop haar fiets had gebonden, probeerden te pakken.

De Hilversumse bekende de scooter te hebben gestolen en is vandaag, vrijdag 25 maart, voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. De Hilversummer wordt maandag 28 maart voorgeleid.

De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen van de straatroven. Met name is zij op zoek naar een vrouw die de 58-jarige Hilversumse hielp op de Neuweg die door de poging diefstal met haar fiets ten val kwam. De vrouw reed in een witte auto en droeg een witte broek. Deze vrouw wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 8844. Andere getuigen kunnen zich via hetzelfde nummer melden.

Eerder verzonden bericht 18 maart 2011:

Pogingen straatroof in Hilversum

Hilversum, Neuweg/Willibrorduslaan, donderdag 17 maart, 17.20/17.35 uur.

Een 58-jarige Hilversumse fietste om 17.20 uur over de Neuweg toen een scooter naast haar kwam rijden. De Hilversumse had haar handtas aan haar stuur hangen. Een van de twee personen die op de scooter zat, trok aan de tas. De vrouw verloor hierdoor de controle over haar fiets en kwam ten val op de weg. De vrouw stond direct op omdat ze bang was te worden aangereden. De scooterrijders gingen er zonder buit vandoor. De Hilversumse is naar huis gegaan en ontdekte daar dat zij verschillende schaafwonden en kneuzingen had opgelopen door de val. Zon 10 minuten later overkwam een 40-jarige Hilversumse ongeveer hetzelfde. Zij fietste rond 17.30 uur over de Willibrorduslaan toen een scooter naast haar kwam rijden. Er zaten twee personen op de bromfiets en de passagier probeerde de handtas van de vrouw uit haar fietsmand te pakken. De vrouw had haar tas echter goed om haar stuur gebonden, dus de poging om de tas te pakken mislukte. Hierop reden de twee door richting de Ludgeruslaan. In de omgeving is gezocht en tevens is een sms-alert uitgegaan. De twee personen of de scooter zijn niet meer aangetroffen. Inmiddels is bekend dat de scooter gestolen is uit Maarssen.