Provincie Noord-Holland

Stelling van Amsterdam genomineerd als duurzaam toeristische bestemming

25 maart 2011 -

De verdedigingslinie om Amsterdam, bestaande uit forten, dijken en sluizen, is op 24 maart genomineerd voor de EDEN award.

De EDEN award wordt jaarlijks uitgereikt, met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen.

Behoud van Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is Nationaal Landschap en Unesco Werelderfgoed. De provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam, zowel om haar militaire (cultuurhistorische) geschiedenis als om haar waterbouwkundig vernuft én natuurwaarden, behouden voor de toekomst. Door het stimuleren van gepaste economische benutting van de forten vergroot de provincie de toegankelijkheid, de bekendheid en de duurzaamheid van de Stelling van Amsterdam.

Wijn proeven, cultuur beleven en van het landschap genieten Op en rond de Stelling van Amsterdam is van alles te zien en te beleven. Zo kun je er wijn proeven en kopen, genieten van kunstexposities of een bewegwijzerde lange-afstands-wandeltocht maken. Ieder jaar worden tijdens de Stellingmaand in september vele culturele activiteiten georganiseerd op de forten. Alle informatie over de Stelling van Amsterdam is overzichtelijk te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl.

EDEN award
De EDEN award wordt jaarlijks uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. De winnende bestemming ontvangt een bedrag van EUR 25.000 en vertegenwoordigt Nederland in Europees verband tijdens het Europese duurzaamheidscongres in Brussel later dit jaar.

---