Watersportverbond - KNWV

Verbond stapt uit NPvW

zaterdag 26 maart 2011

Het Watersportverbond heeft haar lidmaatschap van het NPvW beëindigd. Meerdere keren is in 2010 vastgelegd dat het Watersportverbond haar lidmaatschap van het Platform zou gaan stopzetten.

Geen verrassing
Immers, in het kader van die Toekomstvisie is te verwachten dat er een nieuw samenwerkingsverband zal worden ingericht met o.a. de ANWB, Hiswa en Sportvisserij Nederland. Zodra dit nieuwe samenwerkingsverband operationeel wordt zouden wij ons lidmaatschap van het Platform gaan beëindigen. Dit standpunt is bekend bij de leden van het Platform.

Beëindiging naar voren gehaald

Inmiddels is gebleken dat met betrekking tot de financiering van de ambities die zijn verwoord in de Toekomstvisie 2025, het
Watersportverbond een mening heeft die afwijkt van die van haar partners. Wij hebben als Verbond in de Toekomstvisie laten opnemen dat:

âHet Watersportverbond heeft haar achterban geraadpleegd. Op basis van deze raadpleging kan het Watersportverbond, met de kennis van vandaag, niet instemmen met een financiële bijdrage vanuit de sector. Het Watersportverbond zal daarom niet actief participeren in de verkenning van een financiële bijdrage vanuit de sector.â

Â

Het Watersportverbond heeft aan de partners ANWB, Hiswa en
Sportvisserij wel de ruimte gegeven om een nadere verkenning uit te voeren naar de mogelijkheid van een financiële bijdrage vanuit de sector. Het standpunt van het Nederlands Platform voor Waterrecreatie met betrekking tot de financiering van de ambities luidt:

âHet NPvW heeft aangegeven deze nadere verkenning met belangstelling tegemoet te zien.â

Verschil in standpunten met betrekking tot de financiering

Wij achten deze twee standpunten - mede bezien vanuit onze wens om hierover met onze leden te communiceren â zodanig van elkaar
verschillend dat wij het zuiverder achten ons lidmaatschap van het Platform nu reeds te beëindigen en niet te wachten totdat het nieuwe samenwerkingsverband haar vorm heeft gekregen. Zowel richting onze eigen achterban als andere betrokkenen is dan helder wat onze positie is op dit punt.

Goede samenwerking met leden Platform

Wij benadrukken dat wij voorstander blijven van een goede samenwerking met de (individuele) leden van het Platform in specifieke projecten of bij vraagstukken waarbij â naast onze eigen belangen â de belangen van één of meerdere leden van het Platform aan de orde zouden kunnen zijn. Daarnaast treden wij met het bestuur van het Platform in overleg over onder andere de voortzetting van onze activiteiten met betrekking tot de Regiegroep Natura 2000.

Informatie te verkrijgen bij bestuurslid Joop Simmers
,simmersjw@planet.nl.