Stadsdeel Amsterdam-Noord

Voorjaarsfeestje in het Noorderpark

25 maart 2011

Samen met kinderen van het Clusiuscollege en de Rosaschool plantten portefeuillehouders Kees Diepeveen en Willem Paquay bomen in het Noorderpark en langs de Nieuwe Leeuwarderweg.

Stichting Samenscholers had voor een waar voorjaarfeestje gezorgd. De leerlingen van het Clusius hielpen niet alleen bij het planten maar serveerden ook een lunch. Kinderen van de Rosaschool verwelkomden de bomen met bijgaande rapsong en gedichten.

Leerlingen en portefeuillehouders scheppen aarde rondom de boom

Gekuiste versie rapsong van Gabby, Alper, Steven en Adua

Boomplantdag is vandaag en dat doen we met een volle maag. Ze leven lang en zijn niet bang. Bomen planten we in de grond, dus hou je mond en kijk uit voor stront want anders val je op je kont en dan raak je daar verwond. Bomen zijn leuk en we houden van de beuk. Loop niet tegen een boom te p.... anders voeren we je aan de vissen.En bomen zijn niet om om te hakken want anders gaan de vogels op je k... en daar zijn veel nesten, dus ga ze niet pesten,.

Gedicht van Jaynie

Natuur, natuur je bent zo puur
Zo puur als chocola.
Natuur, natuur je bent zo mooi
Zo mooi als mijn cavia.
Troep, troep en hondenpoep
Horen niet in de natuur
Want dat maakt de natuur heel erg overstuur

Kinderen met megafoon

Gedichtje Santena

Als ik loop door het bos, heb ik zin om te hollen Als ik loop door het bos wil ik door de bladeren rollen Ik ben heel blij dat jullie dat ook zijn vind ik goed Maar ik zeg niet dat het moet