KNHS

Helmfabrikant Uvex official supplier van KNHS
25 maart 2011

DEN BOSCH (KNHS) - Tijdens Indoor Brabant maakten de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Duitse fabrikant van helmen, Uvex, bekend dat vanaf 1 mei alle kaderleden in alle disciplines voorzien worden van Uvex helmen. Uvex is hiermee toegetreden tot het selecte gezelschap van offical suppliers van de KNHS.

"Wij erkennen dat Uvex in de hippische sport een relatieve nieuwkomer is, maar dit familiebedrijf, dat in 1926 werd opgericht, is als het om het beschermen van mensen gaat een speler van wereldformaat. Als KNHS zijn wij constant op zoek om onze topsporters de optimale condities te bieden. Dat geldt ook voor de uitrusting, die wij zeer zorgvuldig kiezen. Uvex blijkt bovengemiddelde veiligheidsstandaarden te hanteren. Kijken naar hun marktleidende positie in andere takken van sport waar helmen gebruikt worden en op het gebied van beschermende producten voor de beroepsbevolking hebben ons overtuigd. Daarom is op het gebied van helmen de keuze op Uvex gevallen", aldus Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS.

Volgens Marcus Krehan, directeur verkoop hippische producten bij het in Noord Beieren gevestigde Fürth, is er van oudsher een vaste relatie tussen zijn bedrijf en top- en recreatiesport. "Uvex heeft al tientallen jaren een goede band met sporters om onze producten in de wintersport, de fietssport, de motorsport en autosport steeds verder te verbeteren. Wij zijn sinds twee jaar actief in de hippische sport en zijn de officiële leverancier van het Duitse DOKR en het Oostenrijkse nationale jeugdteam. Daarnaast voorzien wij sinds ruim een jaar het Rabo Talenteam van onze helmen. Wij stellen alle Nederlandse kaderleden onze topmodellen uit de hardschaalproductie, dat zijn de fp 1 carbon en de fp 3 active, ter beschikking. Deze helmen worden geproduceerd volgens de nieuwste inzichten en bieden ondanks het extreem lichte gewicht toch optimale veiligheid en ventilatie. Al onze helmen worden volledig in Duitsland geproduceerd. Ook krijgen alle kaderleden een Uvex zonnebril", aldus Krehan.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto: John Bierling (KNHS) en Marcus Krehan (Uvex) door: www.melissen.net