KNHS

Nederlandse ruiters en menners in nieuwe kleding 25 maart 2011

DEN BOSCH (KNHS) - Samen met haar officiële supplier PK International Sportswear en hoofdsponsor Rabobank heeft de KNHS een nieuwe kledinglijn ontwikkeld voor de nationale teams die uitkomen op landenwedstrijden en internationale kampioenschappen. Van deze teamkledinglijn is ook een consumentenlijn beschikbaar, "de supporterscollectie". Deze bestaat uit een poloshirt, een sweatvest en een jack. De supporterscollectie is te koop in de vijf vestigingen van Divoza Horseworld.

Directeur topsport Maarten van der Heijden is zeer enthousiast over de nieuwe kledinglijn, die door de Nederlandse top dressuuramazone Adelinde Cornelissen werd geshowd. "De kleding straalt een oranjegevoel uit, met Nederlandse accenten. Daarnaast wordt de materiaalkeuze door de teamleden die er al kennis mee hebben gemaakt als zeer prettig ervaren, met een fijne pasvorm".

Ook Adelinde Cornelissen is enthousiast over de nieuwe kleding. "Wij als teamleden zullen deze kleding dragen tijdens landenwedstrijden en Europese- en Wereldkampioenschappen. Het vergroot de herkenbaarheid van ons als teamlid en het versterkt de teamgeest. Vooral als de Nederlandse supporters ons op de internationale wedstrijden in deze fraaie kleding aanmoedigen", aldus Cornelissen.

Nadat Adelinde Cornelissen de nieuwe kledinglijn had getoond verzorgde zij in paddock van de hoofdring van Indoor Brabanteen dressuurclinic, met de Olympisch kampioen van 2000, springruiter Jeroen Dubbeldam en de eventing amazone en tevens lid van het Rabo Talententeam Bobbie Bary.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto presentatie nieuwe kleding: www.melissen.net