Gemeente Bodegraven-Reeuwijk



Verkeersveiligheidslabel voor Pax Christi School "School op SEEF"

Pax Christi op SEEF

Samen met ouders, Veilig Verkeer Nederland, buurtbewoners en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft De Pax Christi School een verkeersveilige situatie rondom de school gerecreëerd.

Deze prestatie verdient het verkeersveiligheidslabel "School op SEEF". De Pax Christi is hiermee de eerste school in het Groene Hart dat dit label krijgt. Op 25 maart 2011 reikt wethouder Goudbeek van Bodegraven-Reeuwijk het label uit aan de directeur van de Pax Christi School, mevrouw S. van den Akker.

De kinderen van de Pax Christi School spelen bij deze uitreiking van het label "School op SEEF" zelf een grote rol. Het gaat immers om hen en hun toekomst. Met onder andere een verkeersquiz en een blijvende herinnering worden de kinderen betrokken bij het behalen van de gezamenlijke inspanning. Juist deze samenwerking is essentieel om met elkaar een blijvende verkeersveilige situatie te creëren en vooral te behouden

Het label wordt uitgegeven door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid Holland en is geldig voor 2 jaar. Dit betekent dat het label moet worden bijgehouden en dat het ook kan worden ingetrokken als de Pax Christi School niet meer voldoet aan de eisen die bij dit label horen. De Provincie Zuid Holland zorgt zelf voor de twee jaarlijkse controle.
De weg naar dit verkeersveiligheidlabel is er één geweest van langere termijn. De school heeft samen met de ouders, buurtbewoners, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hard gewerkt aan het inventariseren, aanpassen en het structureel inpassen van verkeersveiligheid op en rond de school. Ook de leerlingen worden nog beter opgeleid, zodat ze ook in het dagelijkse verkeer voldoende getraind zijn om met alledaagse situaties goed om te gaan. De recent gehouden dode hoek spiegelles is daar een goed voorbeeld van.

Het uitreiken van het label "School op SEEF" door wethouder Goudbeek is geen eenrichtingsverkeer. Op hetzelfde moment zal door de directeur van de Pax Christi School, mevr. S. van den Akker, aan wethouder Goudbeek, en de verantwoordelijke van de politie Midden Holland, de heer H. Hazebroek, het rapport veiligheidsscan "Pax Christi op weg naar een verkeersveilige school" worden aangeboden. Ook ondertekenen alle drie de partijen een intentieverklaring om zorg te dragen dat het niet bij mooie woorden blijft, maar dat deze worden omgezet in daden. Een voorbeeld hiervan is het maken van een wegversmalling voor de school en duidelijker aangeven dat het een 30 km/uur-zone betreft.