Ingezonden persbericht


Persbericht

Multidisciplinaire nascholing rondom allergie

H.I. Ambacht, 10 januari 2011

Op vrijdag 25 maart organiseert de AllergieAcademie een nascholing voor 1e en 2e lijns-zorgprofessionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met allergische patiënten. Kennisdeling staat centraal: leren van elkaar en samenwerken in multidisciplinaire teams!

Allergie wordt steeds meer multidisciplinair behandeld en het is goed om van elkaar te weten welke behandeling gegeven wordt en wanneer in het traject je collega ingezet kan worden. Door de juiste samenwerking bereik je het beste effect voor de patiënt!

Leren van elkaar
Centraal in het nascholingsprogramma staat 'leren van elkaar'. Met lezingen, casus en netwerken breid je niet alleen je kennis, maar ook je professionele netwerk uit. In kleine teams werk je aan een casus die later op de dag besproken worden onder begeleiding van een allergoloog en gespecialiseerde diëtist.

Behandeling van allergie
In het ochtendprogramma worden de laatste ontwikkelingen rondom het vaststellen en behandelen van een allergie besproken. In de middag vertelt Professor Harry Wichers of immunomodulatie de oplossing is voor allergie: kan je de structuur van voeding en planten zo aanpassen dat er geen allergenen meer in zitten? Voor inschrijvingen en een getailleerd programma kan je kijken op AllergieAcademie.nl.

AllergieAcademie
De AllergieAcademie is onderdeel van het AllergiePlatform en richt zich op scholing en preventie voor zowel de zorgprofessionals, horeca en particulieren. Het AllergiePlatform is in 2004 opgericht en biedt een online community waar zowel kennis als ervaringen worden gedeeld.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht