Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

During Tefaf Presenteert:

Jazz Maastricht Masters 2011: muzikaal feest met Bettye LaVette en Bobby McFerrin

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart speelt zich het Jazz Maastricht Masters festival af in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Naast artiesten uit de wereldtop en Euregionale top is er aandacht voor films, expositie, licht- en bloemkunstenaars. Met vijf podia en een gewaagd programma is deze 9e editie een spannender beleving dan ooit tevoren !

Vrijdag 25 maart staat in het teken van soul en blues. Op het hoofdpodium staan soulzangeres Bettye LaVette - genommineerd voor een Grammy Award 2011 - en de Britse singer/songwriteer en gitarist James Hunter. Een specialiteit van de 'Masters' is het programmeren van sterke, jonge artiesten uit Europa en Euregio. Vrijdag zijn de te ontdekken parels: World Trio, Tricycle, Claudio Puntin & Insa Rudolph's Sepiasonic en sologitarist Stian Westerhus.

Op zaterdag 26 maart zal icoon en tien maal Grammy Award Winner Bobby McFerrin (o.a. bekend van de hit 'Don't Worry, Be Happy') het publiek bespelen zoals alleen hij dat kan. Wie 's werelds mooiste combinatie van elektrisch en akoestisch wil horen, mag het nieuwe project Dream Cycle van Wolfgang Muthspiel & Aydin Esen niet missen. De voor velen nog te ontdekken nieuwtjes zijn Tin Men & the Telephone, het trio Roelofs & Lauscher, de Belgische toppianisten Ewout Pierreux & Bart van Caenegem en de speciaal samengestelde big band van de Conservatoria Maastricht, Gent en Tilburg, met eigen jazzarrangementen op traditionele Balkanmuziek.

Voor meer programma - en festivalinformatie: www.jazzmaastricht.com

Wat: Jazz Maastricht Masters festival - TTijdens Tefaf Wanneer: vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2011
Waar: Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Tickets: verkrijgbaar via Theater aan het Vrijthof: +31 (0)43 - 350 5555,, www.uitbaliemaastricht.nl


- Dagtickets: ¤ 35,000 (studenten 50% korting)


- Tweedaagse tickets: ¤¬ 55,- (studenten 50% korting)


- Arrangementen: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Vegter, Tel: 085 - 784 63 30.