Ingezonden persbericht



---



Persbericht - 14 maart 2011

Aanstaande Liszt Concours wereldwijd te volgen

Alle rondes van het 9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (25 maart-9 april) kunnen wereldwijd gevolgd worden via een online webcast en zijn daarna on-demand beschikbaar. De Finale met Orkest van 9 april wordt live uitgezonden door het digitale tv-kanaal Cultura24 en Radio 4. Tevens kunnen de hoogtepunten bekeken en beluisterd worden op Ned. 2 en Radio 4.

Het Liszt Concours biedt deze unieke webcast aan in samenwerking met de mediapartners Radio 4, TROS, VPRO en Cultura24. De uitzendingen zullen te volgen zijn via www.liszt.nl, www.vredenburg.nl, www.radio4.nl en www.jongklassiek.nl. Tevens zal het Radio 4 Themakanaal Jong Klassiek (VPRO) live verslag doen van de ontwikkelingen tijdens het Concours en de meningen van het publiek peilen.

Naast alle uitzendingen op internet en digitale televisie is het Liszt Concours ook bij de traditionele kanalen goed vertegenwoordigd. Op zondag 3 april zendt NTR Podium de documentaire Like Liszt van Lucas van Woerkum uit, over het Liszt Concours en jonge pianisten in de 21e eeuw. Op zondag 10 april vervolgens zendt NTR Podium een verslag uit van het Liszt Concours. Bij TROS Radio 4 kunt u live luisteren naar het Openingsconcert op vrijdag 25 maart, naar de Finale Solo op vrijdag 8 april en naar de Finale met Orkest op zaterdag 9 april.

9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours
Vrijdag 25 maart t/m zaterdag 9 april 2011 | Utrecht Vredenburg Leidsche Rijn Kaarten via www.vredenburg.nl of 030-2314544

Over het Liszt Concours
Het Liszt Concours wordt elke drie jaar in Utrecht gehouden en is in vijfentwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld. Het Concours is geheel gewijd aan de pianomuziek van Franz Liszt. Deze exclusieve aanpak, de uitgebreide carrièrebegeleiding én de vele internationale concertengagementen voor de Prijswinnaars geven het Liszt Concours een geheel eigen karakter. Naast het totale prijzengeld, van meer dan E 60.000,-, krijgt elke prijswinnaar een uitgebreid Career Development Programme. Dit programma is een persoonlijk traject voor de drie Prijswinnaars om hun carrière de best mogelijke ondersteuning te bieden op professioneel en artistiek gebied. Zo vertegenwoordigt en ondersteunt het Liszt Concours als concertmanager voor bijna drie jaar de Prijswinnaars in Nederland en daarbuiten. Daarnaast bestaat het programma onder meer uit een internationale release van een cd, een website, mediatraining en ondersteuning bij de artistieke presentatie.

Jubileumjaar
Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours viert het 25 jarig jubileum en de tweehonderdste geboortedag van Franz Liszt met een speciaal programma. Zo kwamen de winnaars van de eerste editie in 1986 opnieuw bij elkaar in een bijzondere jubileumserie. Daarnaast organiseert het Liszt Concours samen met de Universiteit Utrecht en de Franz Liszt Kring van 1 t/m 3 april 2011 een internationaal wetenschappelijk congres over de pianist, de componist en de persoon Franz Liszt en presenteert het in het najaar van 2011 in samenwerking met vier Utrechtse musea een serie concerten met een verhaal rondom het leven, werk en de persoon Franz Liszt . Als klap op de vuurpijl betreden alle negen Eerste Prijswinnaars sinds 1986 het podium tijdens een speciaal Liszt Concours Jubileumconcert op Liszts 200ste geboortedag, zaterdag 22 oktober 2011, in Vredenburg Leidsche Rijn. Alle activiteiten zijn te vinden op www.liszt.nl.


---- --