Gemeente De Marne


Boomplantdag in de gemeente De Marne

In het kader van de Boomplantdag 2011 wordt door burgemeester Koos Wiersma op vrijdagmorgen 25 maart om 11.00 uur de eerste vredesboom geplant in de J. Kremerstraat te Wehe-den Hoorn.
Jaarlijks wordt er één vredesboom geplant. Het is de bedoeling dat uiteindelijk elk dorp een dergelijke boom heeft. Zoals bekend heeft burgemeester Wiersma zich onlangs aangesloten bij "Mayors for Peace". Het netwerk "Burgemeesters voor Vrede" is een wereldwijde organisatie die streeft naar een wereld waar vrede heerst.

De leerlingen van de twee basisscholen in Wehe-den Hoorn doen hun vredeswens in kokertjes die samen met de boom worden ingegraven. Ooit als de boom wordt gerooid komen ook de kokertjes weer te voorschijn.

Aan deze boomplantdag wordt meegewerkt door het Poppen en Creaturentheater Eya Popeya uit Zoutkamp en het organisatiebureau van Ellen Kiewiet uit Houwerzijl. Verder zijn aanwezig Cees Overdevest die al ruim 25 jaar jaarlijks op de basisscholen in de gemeente lessen over bomen verzorgt en mevrouw Janny Beekman uit Houwerzijl. Mevrouw Beekman is vooral bekend door haar inzet voor een Vrouwenhuis in de Afghaanse Hoofdstad Kabul.

Leens, 23 maart 2011.