Rijksvoorlichtingsdienst

Overeenkomst ministerie van Defensie met private partij voor motorenonderhoud

Het ministerie van Defensie tekent vrijdag 25 maart een overeenkomst met DutchAero Services om samen het motorenonderhoud uit te voeren bij het Logistiek Centrum Woensdrecht. Het unieke van deze overeenkomst is dat het ministerie van Defensie aan een private partij haar infrastructuur, productiemiddelen, uitrusting en gereedschappen beschikbaar stelt om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, terwijl DutchAero Services, na een transitiefase van twee jaar, verantwoordelijk wordt voor de kwaliteit en levertijd van de producten. Op deze manier is het mogelijk om werk van derden aan te trekken om het onderhoudsproces efficiënter en uiteindelijk goedkoper uit te voeren.

De overeenkomst wordt getekend op de vliegbasis Woensdrecht door de directeur van de Defensie Materieel Organisatie, de heer Lex Hendrichs en de directeur van DutchAero Services, de heer Ad Verbeek. DutchAero Services is een dochteronderneming van het Italiaanse Avio. Het Logistiek Centrum Woensdrecht maakt deel uit van de Defensie Materieel Organisatie.

Deze overeenkomst is een belangrijke stap voor het ministerie van Defensie om verdere samenwerking met de industrie, zoals DutchAero Services, op te zoeken. Het hoofddoel van deze overeenkomst is het garanderen van het huidige F100 motorenonderhoud voor de resterende Nederlandse gebruiksperiode van de F-16. Dit alles om een goedkoper onderhoudsproces aan de klant, de Koninklijke Luchtmacht te bieden.

Noot voor redacties (