Delhaize Groep


Delhaize groep kondigt de afsluiting aan van het omruilbod van haar USD 827 miljoen 5,70% senior obligatieschulden met looptijd tot 2040

25/03/2011



BRUSSEL, België - 25 maart 2011 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, kondigde vandaag aan dat zij haar omruilbod heeft afgesloten waarbij een totaal bedrag in hoofdsom van USD 826 888 000 van haar USD 827 163 000 5,70% Senior Obligatieschulden met looptijd tot 2040 uitgegeven op 8 oktober 2010 (de "Oude Notes") ter omruiling werd aangeboden voor een gelijk totaal bedrag in hoofdsom van haar 5,70% Senior Obligatieschulden met looptijd tot 2040 die werden geregistreerd onder de Amerikaanse Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Nieuwe Notes").

Het omruilbod liep af op 21 maart 2011 om 17.00 uur New Yorkse tijd. Op basis van de informatie verstrekt door The Bank of New York Mellon, de exchange agent voor het omruilbod, werd bij de afsluiting van het omruilbod USD 826 888 000 van het uitstaand totaal bedrag in hoofdsom van de Oude Notes aangeboden voor Nieuwe Notes, op een totaal bedrag in hoofdsom van USD 827 163 000 dat in aanmerking komt om deel te nemen aan het omruilbod. Alle aangeboden Oude Notes werden ter omruiling aanvaard en het omruilbod werd gerealiseerd op 24 maart 2011. De Oude Notes zijn wezenlijk identiek aan de Nieuwe Notes waarvoor zij zijn omgeruild, behalve dat de Nieuwe Notes zijn geregistreerd onder de Amerikaanse Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en de bepalingen met betrekking tot overdrachtsbeperkingen en registratierechten die van toepassing waren op de Oude Notes niet van toepassing zijn op de Nieuwe Notes. De Oude Notes die werden aangeboden voor Nieuwe Notes zullen worden vernietigd.

De Nieuwe Notes bevatten een controlewijzigingsclausule ("change of control"-clausule) die de houders toelaat Delhaize Groep te verplichten hun Nieuwe Notes terug te kopen in cash voor een bedrag van 101% van het totaal bedrag in hoofdsom van de teruggekochte Nieuwe Notes met de verlopen en onbetaalde interest erop (indien van toepassing), in geval van (i) overdracht van alle of substantieel alle activa van Delhaize Groep en haar dochterondernemingen, realisatie van een transactie waardoor een persoon of een groep van personen meer dan 50% van de stemrechten in Delhaize Groep verkrijgt, of benoeming van een meerderheid van de bestuurders zonder de goedkeuring van de meerderheid van bestaande bestuurders, maar enkel voor zover dat (ii) Moody's de Nieuwe Notes een rating toekent gelijk aan of minder dan Ba1 en S&P een rating toekent gelijk aan of minder dan BB+ binnen een zekere periode volgend op de aankondiging van een gebeurtenis die zou kunnen resulteren in een controlewijziging zoals beschreven in (i) hierboven. Met uitzondering van de Nieuwe Notes uitgegeven in het kader van het omruilbod en de Oude Notes die niet werden aangeboden in het omruilbod, bestaan er momenteel geen door Delhaize Groep uitgegeven obligaties met een controlewijzigingsclausule binnen het kader van de goedkeuring door de algemene vergadering van aandeelhouders van 27 mei 2010.

Dit bericht is geen aanbod om effecten te verkopen of een verzoek van een aanbod om effecten te kopen.

» Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributeur met activiteiten in zes landen op drie continenten. Eind 2010 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 800 winkels. In 2010 boekte Delhaize Groep EUR 20,8 miljard aan opbrengsten en EUR 574 miljoen aan nettowinst (deel van de Groep). Eind 2010 stelde Delhaize Groep ongeveer 138 600 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Persbericht in pdf formaat.pdf (51,79 KB)