Calle 13, Jimmy Cliff en meer op Afro-Latino 2011

25/03/2011 07:15

VZW Afro-Latino

Over welgeteld 3 maanden is er weer het Afro-Latino Festival! Het tropische festival vindt dit jaar plaats op 24, 25 & 26 juni 2011 in Bree (B). Op het programma staat een selectie van het beste uit Afrika, Latijns-Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa. Hierbij de eerste lichting namen:

CALLE 13 - JIMMY CLIFF - CALAMBUCO - LOS DE ABAJO - BOMBINO

Met CALLE 13 en JIMMY CLIFF haalt Afro-Latino alvast 2 toppers exclusief naar België.

CALLE 13 is een instituut in Latijns-Amerika, best te vergelijken met wat Manu Chao in Europa betekent. Gestart als een reggaetonband zijn ze geëvolueerd naar een alternative latin rockband. Ze hebben al een kast vol met Latin Grammy's en komen voor het eerst en exclusief naar België!

JIMMY CLIFF behoeft geen introductie. De meest soulvolle stem onder de reggaegrootheden komt tussen shows in Glastonbury en Montreux Jazz éénmalig stoppen in België. Cliff schreef een resem reggaeklassiekers en is samen met Bob Marley de enige reggae-artiest die een plaatsje heeft in de Rock & Roll Hall of Fame!

De eerste reeks artiesten voor Afro-Latino 2011 wordt verder aangevuld met de allereerste optredens in België van de populaire salsaband uit Colombia CALAMBUCO en de jonge Touareg gitaargod BOMBINO. Ook de Mexicaanse tropipunk en latin ska van LOS DE ABAJO zal dit jaar neerstrijken in Bree.

Meer info op www.afro-latino.be Meer namen en informatie over de voorverkoop volgen binnenkort.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel