Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

104 jongeren Liemers College aangemeld voor Burgernet
Publicatiedatum: 25-3-2011 8:53:20

ZEVENAAR/RIJNWAARDEN/DUIVEN - Op 21, 22 en 23 maart heeft Burgernet voorlichtingsbijeenkomsten gehouden op het Liemers College in Zevenaar. Dit heeft in totaal 104 nieuwe burgernetters opgeleverd. De voorlichting werd tijdens een mentoruur gegeven aan de 4e klassen HAVO en VWO en had tot doel om meer jongeren te enthousiasmeren voor Burgernet.

In totaal 104 leerlingen, 51 uit Zevenaar, 17 uit Rijnwaarden, 7 uit Duiven, 1 uit Arnhem en 28 uit gemeenten in de politieregio Noord en Oost Gelderland, meldden zich direct aan. Izak Mauritz, projectmanager Burgernet van de politieregio Gelderland-Midden vindt de voorlichting geslaagd: "Met een spontane aanmelding van 42% van de leerlingen, zijn wij heel tevreden. We verwachten dat dit nog een spin-off tot gevolg heeft van jongeren die zich achteraf nog aanmelden en/of dit thuis verder promoten." De komende tijd bekijkt Burgernet of ook in andere gemeenten soortgelijke initiatieven kunnen worden ontplooid, om zo tot een goede spreiding qua leeftijdsopbouw van het aantal deelnemers te komen.

Uniek samenwerkingsverband
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Burgernet telt in Duiven bijna 2.300 deelnemers, in Rijnwaarden ruim 900 en in Zevenaar ruim 2.700.