Politie Drenthe

Vrijdag 25 maart 2011

Provincie Drenthe, 25-03-2011

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongen wilde een blikje frisdrank uit een winkel aan de Tamboerpassage meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de jongen aan. De jongen kon daarna worden overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ZUIDLAREN De politie heeft donderdagmiddag vier vrouwen uit Norg van 17, 40, 43, 45 jaar aangehouden. De vrouwen hadden speelgoed weggenomen uit een winkel aan de Stationsweg. Na het vullen van de tassen ging de vrouwen er vandoor in een auto. Op aanwijzingen van het winkelpersoneel konden de vrouwen op de Handelsweg in Tynaarlo worden aangehouden. Alle vier zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Bromfietser gewond na val

BORGER Donderdagmiddag is een 39-jarige man uit Borger gewond geraakt na een val met zijn brommer. De man reed op zijn brommer over het fietspad langs de Rolderstraat. In de bocht kwam de man met het voorwiel in de berm terecht, reed over een bult, waarna de man van zijn brommer gelanceerd werd. De man vloog over de kop en kwam even verderop op het fietspad terecht. De man was aanspreekbaar, maar is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het letsel bleek achteraf mee te vallen.

Beschonken bestuurder slaat over de kop

EELDE De politie heeft donderdagavond een 35-jarige man uit Eelde aangehouden. De man reed over de Burgemeester J.G. Legroweg in de richting van Eelde. De man kwam met zijn bestelbus in de rechtberm terecht, gaf hierop vermoedelijk een ruk aan het stuur en sloeg over de kop. De bestelbus belandde in de sloot aan de linkerkant van de weg. Er is bij de man een blaastest afgenomen. Hij blies een F (fail). Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 555 ug/l. De man is hierop aangehouden. Hij ontving een rijverbod van 6 uur. Tevens is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man had na het ongeval last van zijn ribben. Hij is doorverwezen naar de huisartsenpost.

Politie controleert verkeer in Roden

RODEN De politie heeft donderdagmiddag het verkeer rondom Roden gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven:
* 1 x bromfietser voor het overschrijden van de constructiesnelheid
* 1 x bromfietser voor het rijden zonder rijbewijs
* 1 x bromfietser voor het rijden op een bromfiets met een gladde band

* 1 x bromfietser had zijn kinband niet vast
* 3 x automobilisten voor het niet handsfree bellen
* 4 x automobilisten droegen geen gordel

* 1 x automobilist voor een niet goed werkende bedrijfsrem personenauto

* 1 x automobilist voor niet tonen rijbewijs
* 1 x automobilist reed met een aanhangwagen zonder kentekenplaat
* 1 x automobilist voor het onjuist invoegen A28
* 2 x automobilisten voor het overschrijden van de maximum snelheid (op de N386 en A28)