Dienstenbond CNV

Nieuws

24 maart 2011

Praat mee over werk en inkomen in Technische Groothandel!

Leden van CNV Dienstenbond kunnen op verschillende manieren meepraten over hun eigen werk en inkomen in de Technische Groothandel. Wij zijn op dit moment op zoek naar leden die willen meepraten en meedenken over een nieuwe cao. Daarnaast zijn wij op zoek naar leden die zitting willen nemen in de deelnemersraad van het vroegpensioenfonds VPTech.

Nieuwe cao: een eerste brainstorm
De huidige cao voor de Technische Groothandel (TG) heeft een looptijd tot en met 30 juni 2011. Dat betekent dat wij ons moeten gaan voorbereiden op nieuwe onderhandelingen. CNV Dienstenbond heeft een arbeidsvoorwaardenbeleid vastgesteld waarin onze algemene inzet tijdens cao-onderhandelingen beschreven staat. Maar de TG is een specifieke branche met specifieke arbeidsvoorwaarden. Daarom willen wij voor het bepalen van onze inzet zoveel mogelijk gebruik maken van uw inbreng. Het gaat immers om uw eigen arbeidsvoorwaarden en wat daaraan verbeterd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan loon, werktijden, levensfase beleid en opleidingen. Wij willen in een eerste brainstorm samen met u bepalen op welke onderwerpen wij in moeten zetten. Ik wil u daarvoor uitnodigen op:

Maandag 18 april
18.00 uur (voor broodjes wordt gezorgd)
Kantoor CNV Dienstenbond: Ampèrestraat 10, 1221 GJ te Hilversum

Laat via het reactieformulier uiterlijk 8 april weten of u komt.

Deelnemersraad VPTech
In de TG bestaat een vroegpensioenfonds. Dit fonds kent een deelnemersraad dat het bestuur van het fonds adviseert over bijvoorbeeld de verandering van statuten en reglementen, de vaststelling van het jaarverslag, de verandering van de hoogte van de pensioenen en het verlenen of afwijzen van indexatie. De deelnemersraad bestaat uit leden van vakbonden. Op het gebied van pensioen zijn veel ontwikkelingen. Daarom kan het fondsbestuur goede adviseurs gebruiken. Door deel uit te maken van de deelnemersraad bent u in de gelegenheid om als deelnemer aan het fonds rechtstreeks in gesprek te komen met het fondsbestuur. Daarmee kunt u invloed hebben op zaken die voor u van belang zijn. Samen zorgt u in de deelnemersraad voor een evenwichtige belangenbehartiging van alle deelnemers. Wilt u zitting nemen in de deelnemersraad? Laat dat dan via het reactieformulier uiterlijk 8 april weten.

Afspraken in huidige cao: loonsverhoging en eenmalige uitkering § In de huidige cao is afgesproken dat u per 1 april nog een loonsverhoging krijgt van 0,25%. Houd dus uw loonstrook in de gaten! § In de cao is afgesproken dat onderzocht wordt of een fonds voor levensfasebewust personeelsbeleid levensvatbaar en uitvoerbaar is. De huidige conclusie van CNV Dienstenbond is dat dit fonds niet van de grond komt, omdat wij het niet eens worden met de werkgevers hoe dit fonds precies gevuld gaat worden. Dit alles betekent dat er geen ruimte komt voor medewerkers om verlofrechten te sparen en vrij op te nemen. Maar het betekent ook dat de huidige seniorendagen uit de cao in stand blijven. Werkgevers zouden dit fonds vullen door een heffing van 0,25% van de loonsom. Afgesproken is echter dat wanneer duidelijk is dat het fonds geen kans van slagen heeft er een eenmalige uitkering van 0,25% gedaan wordt aan werknemers. CNV Dienstenbond heeft haar conclusies met de werkgevers gedeeld en daar aan verbonden dat er tijdens de looptijd van de cao er een eenmalige uitkering van 0,25% moet plaatsvinden. Werkgevers beraden zich er nog op of zij die conclusie van CNV Dienstenbond delen. Wordt dus vervolgd.

Samen sterker!
Voor CNV Dienstenbond zijn leden belangrijk. Alleen dankzij leden zijn wij in staat een cao af te sluiten en hoe meer leden wij hebben hoe beter onze positie wordt tijdens de cao-onderhandelingen. Samen staan we veel sterker! Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Juist in tijden van economische crisis biedt CNV Dienstenbond zekerheid en bescherming. Het lidmaatschap is bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.