Dienstenbond CNV

Nieuws

24 maart 2011

Stater - Stand van Zaken

In deze info kunt u informatie vinden betreffende de voorstellenbrief van uw werkgever. Daarnaast vragen wij u om te reageren met uw punten zodat we deze kunnen aanvoeren bij de onderhandelingen.

Voorstellenbrief van uw Werkgever
Uw werkgever heeft ons meegedeeld dat de hypotheekmarkt nog steeds op een laag pitje staat. Van de normale omvang van 100 miljard Euro is nu nog maar 60 miljard Euro over. Mede hierdoor staan de resultaten van de klanten onder druk en voeren zij prijsdruk op hun leveranciers, dus ook op Stater.

Verder spelen natuurlijk de insourcing van de afdeling SSCH en Direct Bank een rol. Stater stelt dat de `moeder' kritisch kijkt naar de kostenontwikkeling versus omzet/winst van Stater.

Mede door deze omstandigheden stelt Stater dat er een relatief kleine ruimte is voor een structurele loonsverhoging. Het loonbod van uw werkgever is 1%.

Daarnaast wil u werkgever een aantal andere punten in de cao wijzigen. Hierbij moet u denken aan gemiddelde arbeidsduur van 60plussers op 8 uur per dag zetten (art. 3.1.1), de extra vrije dagen voor een dienstverband van 5 jaar schrappen (art 3.3.1) en leeftijdsdagen van 20minners en 35/45/55plussers schrappen (art 3.3.1).

Voornaamste Verschillen
De onderhandelingen zijn constructief en worden in een goede sfeer gevoerd. Echter moge het duidelijk zijn dat er verschillen staan in de voorstellenbrieven. Deze zijn natuurlijk het sterkst op loongebied. Daarnaast had CNV Dienstenbond in haar voorstellenbrief ook punten opgenomen betreffende de parkeerkosten, mantelzorg en het nieuwe werken.

CNV Dienstenbond constateert dat Stater de afgelopen twee jaar ruim boven de target winst heeft weten te maken. Mede hierdoor zijn wij van mening dat een loonbod van 1% aan de magere kant is.

Vervolgafspraak
CNV Dienstenbond heeft met uw werkgever op dinsdag 12 april afgesproken om de onderhandelingen te hervatten.

Uw Mening
Graag zouden wij van u uw mening ontvangen omtrent het bovenstaande. Deze kunt u mailen naar het onderstaande adres. U heeft tot en met maandag 11 april om te reageren.

@cnvICT Twitter
Volg onze twitter pagina @cnvICT voor het laatste onderhandelingsnieuws. Dit is een manier om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en via twitter kunt u ook reageren.

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.

Sterkere Bond? Meer Leden!
Wilt u een sterkere bond? Maak dan een collega lid van CNV Dienstenbond, zodat wij u belangen nog beter kunnen behartigen.