Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
(vrijdag 25 maart 2011)

Die Twa verrast door nummer 1-notering in Top 100 van het Noorden

Het Friese duo Die Twa was behoorlijk verrast nadat zij te horen kregen dat hun single 'Fûgels' op de hoogste positie staat in de Top 100 van het Noorden. "Ongelofelijk. Het is een heel apart gevoel", laten Jacob en Krijn Dijkstra weten nadat zij het goede nieuws hebben vernomen.

'Fûgels' was in Nederland de derde single en de eerste Top 10-hit in de Single Top 100 voor de heren. Het lied betekende de definitieve doorbraak vorig jaar voor Die Twa. Dat juist dit nummer gekozen is als beste hit van het Noorden is heel bijzonder, want het lied heeft een diepere lading laat Krijn weten. Hij schreef het nummer op een moeilijk moment in zijn leven waarin iemand in zijn naaste omgeving een moeilijke tijd meemaakte.

Na een absentie van drie jaar was het voor radiozender Waterstad FM weer tijd om de klassiekers allertijden weer te combineren met de artiesten uit het Noorden. Gisteren tussen 9:00 en 18:00 uur werden de 100 liedjes op rij gezet en werden de DJ's bijgestaan door zanger Syb van der Ploeg, Mirjam Timmer(Twarres), regisseur Steven de Jong en Floris Bosveld, de winnaar van So You Think You Can Dance.

Waterstad FM is de regionale muziek- en nieuwszender van Noord Nederland. Het station zendt 24 uur per dag een moderne mix uit van hedendaagse hits en klassiekers vanaf de jaren '70. Op de doordeweekse dagen zijn er op ieder half uur regionale nieuwsbulletins met nieuws uit het Noorden. Deze worden van inhoud voorzien door de redacties van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht