Oddstream gaat voor het wereldrecord retweeten

Persbericht van Oddstream

Oddstream het nieuwe communicatie en multimedia festival in Nijmegen wil met twitteraars over de hele wereld het wereldrecord retweeten gaan vestigen. Retweeten is het doorsturen van een bericht via de socialmedia website twitter. Bij online controle bij de database van het Guiness World Records blijkt dat het wereldrecord retweeten niet bestaat en dat Oddstream hiermee een wereldprimeur heeft.

"We zijn een festival die zowel muziek, (interactieve) kunst als film laat zien maar ook zoekt naar bijzondere vormen van communiceren en het betrekken van mensen bij het festival en daarbij horen opvallende acties. Met deze actie willen we een echte 'Oddstream' communicatiestroom creëren en we hopen dat veel mensen mee gaan doen en het bericht gaan retweeten zodat het ook een gezamenlijk wereldrecord wordt", aldus Doeko Pinxt, festival directeur Oddstream.

Op maandag 28 maart om 08:30 zal Oddstream een tweet in de wereld brengen via het Oddstream twitter kanaal die te vinden is op www.oddstream.nl en op twitter zelf. Deze tweet zal het startsein zijn van de wereldrecordpoging. Op het Oddstream festival op 5 juni zal bekend gemaakt worden of het wereldrecord gehaald is en hoeveel retweets bereikt zijn. De wereldrecord poging is inmiddels formeel aangemeld bij het Guiness World Records die tussen de 4 a 6 weken de tijd neemt om de registratie te controleren. Voor meer informatie over Oddstream en de festivalprogrammering kunt u terecht op www.oddstream.nl .

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.oddstream.nl
Organisatie info:

Oddstream

Voor meer inform atie kunt u contact opnemen met Doeko Pinxt via 06-25040410 of via info@oddstrea m.org