Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Alkmaar, 25 maart 2011

COS Noord-Holland wordt FairBusiness

Stichting COS Noord-Holland, het regionale centrum voor internationale samenwerking, kiest per 1 april 2011 een nieuwe koers. De veranderingen in de sector hebben eraan bijgedragen dat een aantal taken niet meer op regionaal niveau worden uitgevoerd. Het steeds groeiende besef van overheden, organisaties en bedrijven dat zij 'iets moeten' met duurzaamheid in de huidige globaliserende context, biedt nieuwe kansen. Daarom sluit de stichting haar deuren en is er een nieuw organisatie opgericht: FairBusiness advies, coaching & netwerk.

Particulieren die een project ondersteunen in een ontwikkelingsland, gemeenten die aan de slag willen met de Millennium of Fairtrade campagne, scholen die wereldburgerschap in de klas willen behandelen: de afgelopen tientallen jaren klopten zij aan bij COS Noord-Holland in Alkmaar voor informatie, advies en netwerk. Daarnaast timmerde COS Noord-Holland jarenlang aan de weg om binnen de provincie mondiale vraagstukken op lokale agenda's te zetten onder het motto 'Denk mondiaal, handel lokaal'.

Ook de nieuwe organisatie FairBusiness draagt dit motto hoog in het vaandel. FairBusiness verlegt de focus echter van voorlichting en agendasetting naar het adviseren van bedrijven, gemeenten en andere organisaties. Om ambities met betrekking tot duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet te maken.

Ans Ursem, directeur COS Noord-Holland: "We bouwen met plezier voort op de kennis, ervaring en het netwerk van het COS, maar kiezen voor een zakelijkere aanpak. We willen verder met de concrete vertaling van internationale afspraken en duurzaamheidsbeleid naar de dagelijkse praktijk van gemeenten, bedrijven en andere belangrijke spelers in het maatschappelijk speelveld."

Voor advies over subsidies en voorlichtingsmateriaal over ontwikkelingsvraagstukken kunnen scholen en stichtingen zich voortaan wenden tot de NCDO, kenniscentrum op het gebied van internationale samenwerking en wereldburgerschap (zie www.ncdo.nl).

EINDE PERSBERICHT

Foto: Ronald Goedheer
Bijschrift: Ans Ursem (links) en Martha Klein toasten op FairBusiness tijdens de bekendmaking op 24 maart 2011 in Theater De Vest.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht