Ingezonden persbericht


Golfen met 'Schwung'. Golfland Nedersaken

Met zijn meer dan 80 golfbanen heeft Nedersaksen de titel 'Golfland' wel verdiend. Zowel voor de fervente golfspeler als voor de beginner die in alle rust wil uitproberen of de golfsport misschien iets voor hem is, heeft het gebied tussen Harz en Noordzee het nodige te bieden. Na een dagje op de green bieden de stijlvolle golfhotels uitstekende wellnessfaciliteiten voor een paar ontspannende uurtjes. ´s Avonds kunt u de dag nog eens de revue laten passeren bij een culinair verrassingsmenu met regionale specialiteiten.

Net verschenen: de golfgids

De golfgids beschrijft de verschillende golfterreinen en hotels in Nedersaksen en geeft een overzicht van het serviceaanbod ter plekke. Is er een Driving Range, is het mogelijk om golfles te nemen en worden er golfclubs of trolleys verhuurd: al deze vragen worden beantwoord. De golfgids (Engels- of Duitstalig) en de Nederlandstalige golfkaart van Nedersaksen zijn gratis te bestellen op www.golfland-niedersachsen.de.

Golfen net over de grens

De zilte zeelucht inademen tijdens een partijtje golf aan de kust van Nedersaksen. En daarna genieten van de wellness-specialiteit van de Noordzee: de thalassotherapie. Wedden dat het u goed doet? De golfbanen in het noordwesten van Duitsland zijn via de snelweg vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Waarom dus niet een dagje golf spelen op een van de greens tussen de Grafschaft Bentheim, het Oldenburger land en de kust van Ostfriesland.

Golfen en shoppen

Voor iedereen die een golfvakantie wil combineren met een stedentrip is Hannover en omgeving een goede keuze. Niet alleen de greens van de verschillende golfclubs in de buurt van de stad, ook de vele stadsparken verlenen uw vakantie een groene touch. De mooiste winkels zijn in de 'Altstadt' en de Georg-Straße te vinden.

Natuur in de hoofdrol

Het golvende landschap van het Weserbergland lijkt wel een grote golfbaan, met de rivier de Weser als natuurlijke hindernis. Wat verder naar het oosten ligt de Harz. Pittoreske en lieflijke stadjes als Goslar contrasteren met de ruige natuur rondom het hoogste punt van Noord-Duitsland: de Brocken. Hier is golf een van de vele mogelijkheden voor een actieve vakantie. Ook op de Lüneburger Heide is zoveel meer te doen als u eens een dagje geen golf wilt spelen. Een wandeling over de prachtig bloeiende heide, slenteren door mooie stadjes zoals Celle en Lüneburg, de spannende attractieparken.

Golfplezier voor iedereen

Swingolf is een vereenvoudigde en vooral goedkopere variant van het traditionele golfspel. Ook bij swingolf is het de bedoeling de bal met behulp van de club in zo min mogelijk slagen in het putje te doen belanden. Omdat swingolf snel en gemakkelijk is te leren en niet zo duur is, wordt het spel steeds populairder als groeps- of bedrijfsuitje. Een aantal boeren hebben hun weideland omgetoverd in een swingolfterrein, hebben de schuur verbouwd tot gezellig restaurant en daarmee een attractieve recreatiemogelijkheid geschapen.

Meer informatie: www.golfland-niedersachsen.de



Ingezonden persbericht