Ingezonden persbericht



---



aaZoo levert beveiligingsoplossingen van Radware

Emmeloord, 22 Maart 2011 - aaZoo BV heeft onlangs een partnerovereenkomst getekend met Radware, de toonaangevende leverancier op het gebied van IT-gerelateerde veiligheidsoplossingen. Met deze samenwerking breidt de in Emmeloord gevestigde ICT-dienstverlener het portfolio uit met Radware DefensePro, een slim beveiligingssysteem voor bedrijfsnetwerken.

"Met Radware DefensePro voegen we een uniek product toe aan ons portfolio waarmee organisaties hun netwerk kunnen beveiligen tegen bedreigingen van buiten en binnen hun netwerk.", zegt Gert-Jan de Boer, Netwerk/Security specialist en mede-eigenaar van aaZoo, "Het systeem combineert inbraakdetectie en preventie, netwerk gedragsanalyse en beveiliging tegen Denial-of-Service aanvallen en past daarom prima in ons bestaande portfolio."

Security Scan

Om bedrijven bewust te maken van een aanval op hun netwerk en de gevolgen die dit kan hebben, ontwikkelde aaZoo BV eerder al de Security Scan. Binnenkort wordt gestart met een variant waarbij een Radware DefensePro ingezet om inzichtelijk te maken of en hoeveel ongeoorloofd verkeer er plaatsvindt over de inkomende lijnen van het netwerk. "Op deze manier kunnen bedrijven een weloverwogen beslissing nemen omtrent maatregelen tegen deze aanvallen. Met de aanvallen rondom WikiLeaks heeft Radware aangetoond dat de DefensePro dé oplossing is tegen dergelijke aanvallen.", zegt André van Buiten, Country Manager Nederland van Radware, "We zijn blij met de keuze van aaZoo om dit product op te nemen in de services en diensten op het gebied van Security. In de loop van dit jaar zetten we dit kracht bij met een gezamenlijke Roadshow."

Wikileaks als bewijs

Radware DefensePro bleek tijdens recente vergeldingsacties naar aanleiding van de Wikileaks-affaire als enige in staat om adequaat de aanvallen te detecteren en filteren. Daarmee werd voorkomen dat de websites van aangevallen organisaties onbereikbaar werden. Gert-Jan de Boer: "Deze vergeldingsacties geven aan dat activisten een nieuwe manier hebben gevonden om hun eisen kracht bij te zetten. Het opzetten van een DDoS aanval zoals gebruikt bij deze 'Wikileaks-acties' is eenvoudig en kan tegen zeer lage kosten. Organisaties waarvoor het internet de bron van hun inkomsten is zoals content-providers en Software-as-a-Service leveranciers kunnen het zich niet veroorloven om lange tijd uit de lucht te zijn vanwege een aanval."

Over aaZoo

Vanuit het hoofdkantoor in Emmeloord verzorgt aaZoo sinds begin 2010 ICT-diensten voor middelgrote tot grote bedrijven. De dienstverlening van het bedrijf is gebaseerd op techniek die in dienst staat van de gebruiker. In de filosofie van aAzoo ondersteunt een goede ICT-infrastructuur haar klanten in de belangrijkste bedrijfsprocessen, zonder dat daar ingewikkelde beheertaken voor in de plaats komen.

Over Radware

Radware (NASDAQ:RDWR), de globale marktleider op gebied van geïntegreerde application delivery oplossingen, garandeert de volledige beschikbaarheid, maximale performance, en de complete beveiliging van business kritische applicaties voor bijna 10.000 enterprise klanten en carriers over de gehele wereld. Met APSolute®, Radware's alles omvattende en bekroonde suite van application delivery en network security producten, kunnen bedrijven uit iedere industrie hun productiviteit opvoeren, hun winstgevendheid verhogen, en de kosten van de IT operatie en aanschaf kosten van infrastructuur verlagen door het "business smart" maken van het netwerk. Voor meer informatie, bezoek onze website www.radware.com.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Ingezonden persbericht