Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Verantwoord werken aan de toekomst

Persbericht

Utrecht, 24 maart 2011

D66 is zeer tevreden over de nota "Werken aan de toekomst". Een goede uitwerking van het participatiebeleid en re-integratiebeleid voor de komende jaren. Zoveel mogelijk mensen worden aan het werk geholpen en het biedt een vangnet voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Raadslid Anita Vink: "Dit plan laat zien dat we vertrouwen op de eigen kracht van mensen maar wel een duwtje in de goede richting geven als dat nodig is." Elk beleidsplan moet financieel verantwoord zijn. D66 heeft dan ook een amendement ingediend dat raadsbreed gesteund werd. Hiermee wordt het onderdeel 'Banenplan' alleen gefinancierd uit de daarvoor bedoelde re-integratiegelden. In financieel krappe tijden is het onverstandig financiële risico's te nemen.

Wethouder Den Besten zei dat het amendement een goede dekking biedt. Het Banenplan kan inderdaad volledig uit het daarvoor bestemde budget worden betaald. In 2012 wordt een nieuw financieringsvoorstel naar de raad gestuurd. Vink: "ik ben blij dat de financiering van het plan is aangepast. Dat maakt dat wij ons nog meer in deze nota kunnen herkennen."

Noot voor redactie: