Gemeente Cranendonck


Opening en open dag De Muzenberg

Op vrijdag 25 maart wordt brede school De Muzenberg in Maarheeze officieel geopend. Wethouder Manders en mevrouw Van Beek (directeur Wonen Limburg) verzorgen samen met leerlingen van de school de feestelijke openingshandeling. De opening start om12.00 uur. De volgende dag, zaterdag 26 maart, organiseert De Muzenberg een open dag en kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur een kijkje komen nemen in het complex.

De Muzenberg is een multifunctionele accommodatie voor opvang en educatie van kinderen. De accommodatie biedt onderdak aan kinderopvangorganisatie Kiekeboe, peuterspeelzaal De Ukkeclub, openbare basisschool Cranendonck en r.k.-basisschool De Stapsteen. De vier organisaties vormen een zogenoemde brede school. Het gaat daarbij niet alleen om de gezamenlijke huisvesting. Vooral de samenwerking tussen de vier organisaties bij de opvang en ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 12 jaar is daarbij van groot belang.
In de Muzenberg is ook een gymnastiekzaal, waarvoor de gemeente Cranendonck verantwoordelijk is. De gymnastiekzaal wordt door de participanten gebruikt. Daarnaast wordt de zaal vooral 's avonds gebruikt door sportverenigingen.