Apple Nederland

____________________

Images iPad 2

iPad 2 vanaf vrijdag verkrijgbaar in nog eens 25 landen

Vanaf april verkrijgbaar in Hongkong, Korea en Singapore

CUPERTINO, 22 maart 2011 - Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPad 2, de tweede versie van het derde post-pc-apparaat, vanaf a.s. vrijdag 25 maart in nog eens 25 landen te koop zal zijn. iPad 2 zal vanaf 17.00 uur bij een aantal lokale Apple resellers in de winkel liggen en kan vanaf 02.00 uur in de Apple Online Store worden besteld (www.apple.com/nl). Verder maakte Apple vandaag bekend dat alle iPad 2-modellen vanaf april ook in Hongkong, Korea, Singapore en andere landen verkrijgbaar zullen zijn.

"Terwijl onze concurrenten nog met man en macht werken aan hun antwoord op onze eerste iPad, hebben wij met iPad 2 de grenzen alweer verlegd", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "In de Verenigde Staten zijn de nieuwe iPads niet aan te slepen, en klanten elders in de wereld laten ons weten dat ze met smart zitten te wachten tot iPad 2 in hun land te koop is. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPads te maken voor iedereen."

De vormgeving van iPad 2 is helemaal vernieuwd, waardoor hij 33% dunner en tot 15% lichter is dan zijn voorganger, terwijl het prachtige lcd-scherm met led-achtergrondverlichting nog steeds 9,7-inch meet. iPad 2 bevat de nieuwe dual-core A5-processor van Apple voor indrukwekkende prestaties en een schitterende weergave, en heeft nu twee camera's: een VGA-camera aan de voorzijde voor FaceTime en Photo Booth en een camera aan de achterzijde voor het maken van 720p HD-video-opnamen. De innovatieve FaceTime-voorziening is nu voor het eerst voor iPad-gebruikers beschikbaar. Hoewel iPad 2 dunner, lichter en sneller is en talloze nieuwe functies biedt, heeft de batterij nog altijd de gebruiksduur van maximaal 10 uur* die gebruikers inmiddels van het apparaat verwachten.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPad 2 met Wi-Fi is vanaf 25 maart verkrijgbaar in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland voor een adviesprijs van EUR 479 incl. btw (EUR 402,52 excl. btw) voor het 16-GB model, EUR 579 incl. btw (EUR 486,55 excl. btw) voor het 32-GB model en EUR 679 incl. btw (EUR 570,59 excl. btw) voor het 64-GB model. iPad 2 met Wi-Fi + 3G is verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR 599 incl. btw (EUR 503,36 excl. btw) voor het 16-GB model, EUR 699 incl. btw (EUR 587,39 excl. btw) voor het 32-GB model en EUR 799 incl. btw (EUR 671,43 excl. btw) voor het 64-GB model. iPad 2 is vanaf april te koop in Hongkong, Korea, Singapore en andere landen, en zal in de maanden daarna in nog veel meer landen verkrijgbaar zijn. Meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen buiten de Verenigde Staten zal later worden bekendgemaakt.

De iPad-apps iMovie en GarageBand kunnen voor EUR 3,99 per stuk via de App Store op iPad worden gedownload of anders via www.itunes.com/appstore. De Smart Cover is verkrijgbaar in diverse kleuren, gemaakt van polyurethaan (voor EUR 39 incl. btw) of van leer (voor EUR 69 incl. btw).


* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.