Waterschap Groot Salland

Zwolse kinderen wandelen 24.000 euro bij elkaar

Laatste wijziging: 25 maart 2011

De actie Wandelen voor Water heeft dit jaar in Zwolle 24.000 euro opgebracht. Vrijdagmiddag gaven dagelijks bestuurslid Bartus Jonkman en voorzitter van Rotary Zwolle-IJsselland Jennifer Dresscher met een hoge druk waterstraal het startschot voor de sponsorloop. 500 kinderen uit groep 7 en 8 van tien basisscholen uit Zwolle liepen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje.

Onder het tromgeroffel van djembéspelers verzamelden de basisschoolleerlingen zich bij het productiebedrijf van Vitens aan de Ruiterlaan, dat het start- en eindpunt van de tocht was.

Waterorgel
Na een stevige warming-up vertrokken de leerlingen voor de 6 kilometerlange sponsorloop. De tocht ging via wandel- en fietspaden onder meer langs de IJssel en door Het Engelse Werk. Bij het eindpunt stond een waterorgel klaar dat gesponsord is door Stichting Het Hervormd Weeshuis. Door daar het water in te gooien lieten de leerlingen het waterorgel steeds harder spelen en spuiten. Aan het einde van de middag overhandigde Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld de cheque van 24.000 euro aan de voorzitter van de Unica Foundation, de heer Daan van Vliet.

Waterleidingen in Nepal
De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het Nepalese Rode Kruis en de Unica Foundation. Van de schenking leggen zij samen met de lokale bevolking waterleidingen en toiletvoorzieningen aan in twee afgelegen Nepalese dorpjes in de Himalaya: Arnakot en Upper Bengri. Door waterleidingen aan te leggen is het water continu beschikbaar en hoeven de inwoners niet meer naar het dal te lopen om schoon drinkwater uit een bron te halen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl