PvdA Amsterdam


Politieke Salon over 'Menselijke Waardigheid'

Datum: Vrijdag 25 Maart '11
Tijd: 19:30 (borrel om half zeven)
Lokatie: NH Tropen Hotel, Linnaeusstraat, 2c. 1092 CK Amsterdam

Beste Partijgenoten,

De BAR (Bestuurskring Amsterdamse Regio) organiseert op 25 maart vanaf half acht borrel om half zeven) een Politieke Salon over 'Menselijke Waardigheid' in het NH Tropen Hotel.
Wat beweegt de kiezers die op Wilders stemmen? En waar komt die weerzin tegen 'de elite' en 'de linkse kerk' vandaan? Zou het te maken kunnen hebben met het feit dat onze maatschappij steeds minder oog heeft voor 'menselijke waardigheid'? Vakmensen wordt hun vaktrots ontnomen door managers die op cijfers sturen, de veiligheid van hun arbeidsplaats door economen die flexibiliteit prediken. 'Oom agent' kan de vrede niet meer bewaren omdat hij zich aan regels moet houden. Verpleegkundigen, onderwijzers, enz. komen om in paperasserij omdat ze niet vertrouwd en dus gecontroleerd moeten worden. En klanten die geschoffeerd worden, worden bij klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Bij grote organisaties is de klant geen koning, maar nederig onderdaan. Dat zijn waarneembare trends en omdat we mondiger zijn geworden pikken we dat steeds minder.

Tijd voor een linkse focus op die waardigheid. Met Job Cohen en Auke Bijlsma. Over Vaktrots (Roel Berghuis, Mieke Janmaat), Regels (Arthur Verdellen, Frans Becker) Klanten (Wibo Koole, Dorathé Hoentjen) O.l.v. Arco Verburg.

De stukken zijn te vinden op
http://www.informatieweb.nl/barpvda/bar85.htm