Ingezonden persbericht


Persbericht nr. 1 'Je eigen huis bouw je zelf'

Ludieke promotie voor zelfbouwproject Oranjewijk in Wateringen Wonen Wateringen organiseert 'Eerste Paal Competitie' met Kop van Jut

Wonen Wateringen heeft een nieuwbouwproject ontwikkeld. Onder het motto 'Je eigen huis bouw je zelf' krijgen kopers de gelegenheid hun woning aan de Wateringse Emmastraat grotendeels naar eigen idee te ontwerpen. Om het project onder de aandacht te brengen, gaat op vrijdag 25 maart een opvallende competitie van start. Bezoekers van de Scrumpy Pub in Wateringen en de Piano Bar in Naaldwijk gaan symbolisch de 'eerste paal' slaan met een heuse Kop van Jut. Met die publiciteitsstunt wil Wonen Wateringen het plan meer bekendheid geven binnen de doelgroep.

Al eerder ontwikkelde de Wateringse woningcorporatie opvallende initiatieven voor de Oranjewijk in Wateringen. Met het project 'Je eigen huis bouw je zelf' gaat Wonen Wateringen nog een stap verder. Kopers krijgen een grote inbreng bij de realisatie van hun eigen woning. Het gaat om een rijtje van in totaal tien woningen. Door goede afspraken te maken met de architect en de bouwer kunnen kopers veel van hun eigen wensen inbrengen. Het skelet van de woningen staat vast, maar de koper kiest zelf het materiaal, de gevel, de uitbreidingsmogelijkheden en de indeling van de woning. Doordat een aantal kopers binnen het project samen eenzelfde traject ingaat, hoeft niet elke koper apart de soms ingewikkelde procedures te doorlopen. Daarvoor richten de deelnemers een kopersvereniging op die zal optreden als projectontwikkelaar. Natuurlijk dienen de ontwerpen te beantwoorden aan de regelgeving van de gemeente Westland. Ook zullen de woningen moeten passen binnen het beeldkwaliteitsplan dat Wonen Wateringen heeft opgesteld voor de gehele Oranjewijk, die in een reeks van jaren compleet wordt gerenoveerd. Samenwerking is ook de garantie dat het 'zelf bouwen' heel betaalbaar blijft. Wonen Wateringen claimt dat prijzen voor de woningen in het project tot wel 10% lager zullen zijn dan de gangbare prijzen voor nieuwbouw. Alle bewoners van het project krijgen de beschikking over een privétuin. In het eerste half jaar van 2013 moeten de woningen worden opgeleverd.

Starters en jonge gezinnen
Met het project mikt Wonen Wateringen vooral op starters en jonge gezinnen. Om die doelgroep aan te spreken, is er een ludieke publiciteitsstunt bedacht. Op vrijdag 25 maart bezoekt een promotieteam van Wonen Wateringen, voorzien van echte schaftkeet, de Scrumpy Pub in Wateringen en de Piano Bar in Naaldwijk. Daar worden bezoekers uitgedaagd de 'eerste paal' te slaan op een echte Kop van Jut, maar liefst zeven meter hoog. De officiële lancering van het project is op vrijdag 8 en zaterdag 9 april op de Woonbeurs Westland. Meer informatie over het project is te vinden op de website www.jeeigenhuisbouwjezelf.nl.