Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 24-03-2011

AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE: HANS VAN BAALEN OVER EEN RUMOERIG EUROPA

VVD-europarlementariër Hans van Baalen heeft veel aan zijn hoofd; Wat moet Europa met de crisis in Syrië, oorlog in Libië, budgetproblemen in Portugal en de Europese kerncentrales? Van Baalen vertelt over de rol en eenheid van Europa. Verder een gesprek met Rob van Wijk, directeur van het Centrum voor Strategische Studies, over de voorwaarden die door de politieke partijen stellen aan militaire missies en een debat over het beperken van de illegale markt voor donornieren.

Paula van der Oest is deze week de gastrecensent en bezocht de film The Fighter en het toneelstuk De eenzame weg. En Live muziek van de Limburgse volkszanger Ge Reinders.

En natuurlijk zijn ook de vaste gasten weer aanwezig: Sanne Wallis de Vries en co neemt de actualiteit op de hak, Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de hoogte- en dieptepunten op het gebied van sport.

Tenslotte kijken journalisten Margriet van der Linden, Ad van Liempt en Hassnae Bouazza terug op de actualiteiten van de afgelopen week.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.