Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief in webbrowser bekijken

Social Media Monitor Zorg
25 maart 2011

Maasstad Ziekenhuis top in gebruik Social Media

Maasstad Ziekenhuis uit Rotterdam is binnen de gezondheidszorg het meest vooruitstrevend in het gebruik van social media. Dit blijkt uit de gisteren gepresenteerde Social Media Monitor in de Zorg in het Cross Care Cafe te Hilversum.

Het onderzoek is een initiatief van het innovatieplatform zorgeconomie iZovator in samenwerking met Redmax. Het onderzoek geeft inzicht in het gebruik van de vijf belangrijkste social media - Twitter, Hyves, YouTube, LinkedIn en Facebook - door ruim 579 zorginstellingen in Nederland. Ziekenhuizen komen daarbij als beste uit de bus met zes vertegenwoordigers in de top 10 lijst. Opvallend is dat met Maasstad Ziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum in de top 3 twee Rotterdamse instellingen staan genoteerd.

De 579 onderzochte instellingen komen uit zeven verschillende sectoren in de zorg: Geestelijke Gezondheid, Ziekenhuizen, GGD, Revalidatie, Thuiszorg en Gehandicapten & Verpleging. Per sector bevat de monitor een top 3 lijst van de best scorende instellingen. De Social Media Monitor Zorg krijgt een vervolg en zal regelmatig worden uitgebracht.

Het rapport is integraal te downloaden op de aparte website www.socialmediamonitorzorg.nl. Instellingen die willen weten hoe zij presteren in relatie tot collega-instellingen in hun sector kunnen daartoe contact opnemen met Redmax via www.redmax.nl/social-media-monitor-zorg of met Bas van Pel: 010 524 1100.